FOTO - Cum (nu) sunt respectate regulile de protecție într-un oraș din Germania

Europa se confruntă cu o revenire în forță a noului coronavirus, statele anunțând infectări record de la începutul pandemiei pe vechiul continent. Lăudată pentru modalitatea sa de succes de a stăpâni pandemia, Germania a cumulat un număr de 236.516 cazuri și numai 9.337 de decese. Cu focare izbucnite consecutiv în abatoarele sale, în Germania sunt, în prezent, potrivit ultimei raportări a Grupului de Comunicare Strategică, 2.935 de români infectați. Mulțumită cititorilor wall-street.ro, am surprins câteva imagini dintr-un important nod turistic din Germania, orașul Manheim, unde regulile de protecție par a fi mai degrabă opționale.

Cu masca sub bărbie și vizibil înghesuiți, oamenii, în mare parte turiști sau posibil angajați pe meleagurile nemțești, uită de existența noului virus. Aceștia își petrec timpul liber la o cafea sau luând masa, omițând avertismentul privind distanțarea socială.

Ospătarii poartă masca de protecție, însă nu îndrăznesc să atenționeze clienții cu privire la apropierea exagerată dintre ei. Și nu de teama că ar putea fi luați la bătaie, cum se întâmplă în România, ci pentru că aleg să respecte decizia clienților, având în vedere că se află într-o zonă de promenadă.

Te-ar putea interesa și: EXCLUSIV | Tot ce trebuie să știi despre testele COVID-19 fals-pozitive sau fals-negative

Citeste si:
Un renumit muzeu din Germania a dezvăluit că unele exponate sunt...
Un renumit muzeu din Germania...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

În plus, nu numai în România masca este obligatorie în spațiile publice deschise. Landurile germane au impus această măsură de protecție ca fiind imperios necesară pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus.

Imaginile ilustrează cum unii dintre cei care se află în spațiile de promenadă poarta masca de protecție, însă marea majoritate alege să ignore avertismentele autorităților.

Vezi și: FOTO REPORTAJ | Cât de AGLOMERATE sunt stațiunile montane din România

Citeste si:
Alin Burcea, Paralela 45: Au scăzut vânzările pe vacanțele în Grecia
Alin Burcea, Paralela 45:...

Oamenii par a deveni puțin mai conștiincioși în stațiile de tramvai, în mijloacele de transport în comun masca fiind obligatorie, indiferent dacă este aglomerat sau nu.

Ca și în România, ideea aglomerației în spațiile deschise, alături de obligativitatea purtării măștii de protecție, este înțeleasă greșit. Oamenii consideră că, odată ce se află într-un spațiu deschis, coronavirusului îi scad puterile. Ei bine, se întâmplă contrariul, dovada fiind numărul de noi infectări raportat de statele Uniunii Europene și nu numai.

Vezi mai multe în: Dr. Valeriu Gheorghiță, medic infecționist: Aglomerația crește riscul de a dezvolta o formă gravă de COVID-19

Citeste si:
Autoritățile discută astăzi scenariile pentru deschiderea...
Autoritățile discută astăzi...

Relaxarea pe care o invocăm în concediu și de care avem nevoie depășește limitele realității epidemiologice pe care o traversăm. Nu trebuie să uităm de existența virusului și de impactul economic pe care acesta l-a avut în primele luni ale anului.

Potrivit autorităților, viața noastră poate continua, însă numai cu respectarea acestor noi condiții. Normalitatea de dinainte de pandemie va reveni în momentul în care piața farmaceutică ne va furniza un vaccin eficient și sigur.

Citește și: Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”: Mă îngrijorează vârsta oamenilor care ajung în ATI


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri