Ministrul mediului, Sulfina Barbu, a declarat la Petrosani, ca ministerul pe care il conduce este ingrijorat de statiunile turistice din judetul Hunedoara, care nu respecta nici cele mai elementare standarde de mediu.

De altfel, seful Garzii de Mediu a Judetului Hunedoara, comisarul Cristian Moldovan, a declarat ca in cele doua statiuni turistice din Valea Jiului, din 250 de hoteluri si pensiuni, doar un hotel are autorizatie de mediu, potrivit NewsIn.

Ministrul Sulfina Barbu sustine insa ca s-a gasit solutia pentru gestionarea corecta a deseurilor din Straja si Parang. "Ne preocupa infrastructura de alimentare cu apa si canalizare. In proiectul mare Parang – Petrosani, vor colabora Ministerul Integrarii Europene, care a prevazut deja fonduri importante, cat si cel al mediului, care este preocupat de captarea de apa, de aductiunea de apa potabila, de reteaua de apa, reteaua de canalizare si statia de epurare. Ar fi un necesar investitional pentru aceste componente de mediu de 2, 1 milioane de euro – ne preocupam ca impreuna, programul operational sectorial mediu, programare 2007 – 2013 sa introducem si aceasta aplicatie", a declarat ministrul mediului.

Sulfina Barbu a mai precizat ca este in curs de finalizare aplicatia prin care problemele de mediu din cele doua statiuni sa fie rezolvate printr-un proiect cu finantare europeana. "Speram ca in a doua jumatate a anului 2007 sa fie deja, cu toate componentele, transmis catre Bruxelles", mai spune inaltul oficial. Pe de alta parte, din cauza acestor probleme de mediu pentru care ministrul Sulfina Barbu spune ca s-a gasit rezolvare, cele doua statiuni turistice din Valea Jiului nu pot primi clasificarea de „statiune europeana”.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
CNAIR: Autorizatia de construire Targu Mures-Ungheni, prelungita