După doi ani de restricții de călătorie, românii vor să meargă în vacanță mai mult decât oricând, iar cei cu bugete mari nu se uită la preț atunci când vine vorba de confortul lor. Este și cazul unui cuplu din România, care a plătit 20.000 de euro pentru un sejur în Mauritius, la luxosul resort Lux Grand Baie. Aceasta reprezintă cea mai scumpă vacanță vândută în acest an de TUI TravelCenter, franciza din România a Grupului TUI, cel mai mare turoperator la nivel mondial.

Hotelul boutique LUX Grand Baie Resort & Residences se află chiar pe malul mării, într-un cartier animat, direct în centrul localității Grand Baie. Acest resort a fost construit în 2021 și dispune de 116 camere, 3 restaurante, un centru de fitness şi wellness, o cafenea şi 5 baruri.

Această proprietate are și un restaurant cu piscină pe acoperiș. Resortul are o grădină și loc de joacă, dar și sală de jocuri și bibliotecă.

Printre alte servicii se găsesc un serviciu de îngrijire a bebelușilor contra cost, serviciu de închiriat mașini, asistență medicală, transfer, room service 24h contra cost, spălătorie, coafor, spălătorie de tip self-service, serviciile unui valet și un medic de la hotel.

“Categoria turiștilor TUI care aleg destinațiile exotice este formată în special din cupluri și mai puțin din familii cu copii, raport ce este răsturnat în cazul destinațiilor considerate de masă, unde predomină familiile cu copii. Bugetul mediu cheltuit pentru vacanțele exotice este de 2500 euro de persoană”, explică Ștefan Leontin Joos, CEO TUI TravelCenter.

În ce destinații exotice merg românii

Potrivit reprezentanților TUI, topul celor mai căutate destinații exotice în rândul turiștilor români, în 2021, este alcătuit din Maldive, Dominicană, Zanzibar, Mauritius și Seychelles.

De asemenea, destinațiile asiatice Thailanda, Bali, Malaezia, Singapore, preferate de români în perioada pre-pandemică pentru vacanța de iarnă, revin în topul căutărilor pentru sezonul 2022-2023 pe măsură ce au redevenit accesibile după ridicarea totală a restricțiilor sanitare. Astfel, e de așteptat ca țările asiatice să domine clasamentul destinațiilor favorite în următoarele luni, alăturându-se pe lista celor în care românii au putut călători și în 2021, așa cum sunt Dubai, Egipt, Maldive, Mauritius și Zanzibar.

“Este complicat de prezis în acest moment o destinație-vedetă a sezonului de iarnă 2022-2023, pentru că trebuie să privim lucrurile din două perspective: a prețului și a luxului. Turiștii pentru care prețul e principalul criteriu după care se ghidează când decid unde merg în vacanță se orientează mai ales spre Thailanda și Bali în Asia, dar și spre Mexic, Republica Dominicană și Cuba în America Latină. Pentru românii care caută vacanțe de lux unde bugetul nu este neapărat un criteriu, topul arată diferit, Mauritius, Maldive, Zanzibar și Seychelles fiind favorite”, afirmă Ștefan Leontin Joos, CEO TUI TravelCenter.

Succesul ȋnregistrat ȋn plină pandemie de destinaţiile exotice ȋndepărtate i-au determinat pe reprezentanții TUI TravelCenter să pregătească programe turistice speciale pentru finalul anului 2022 și primul trimestru al anului viitor. Prin urmare, românii vor putea zbura direct din București către Zanzibar. De asemenea, datorită conexiunilor cu compania-mamă, turiștii TUI TravelCenter vor avea la dispoziție trei zboruri pe săptămână către Maldive și Mauritius și două curse săptămânale către Mexic cu plecare din București și escală la Viena. Cei care vor alege vacanțele în Republica Dominicană și Cuba vor zbura din București, cu escală la Madrid.

Cât costă să petreci revelionul în Thailanda sau Maldive

Tarifele pentru un sejur de Revelion de 7 nopți cazare cu mic dejun și transport într-o destinație exotică pornește de la 1150 euro/persoană în Thailanda (Phuket) și poate ajunge la 6500 euro/persoană în Maldive.

Aproximativ 10.000 de turiști au ales să călătorească în 2022 cu TUI TravelCenter, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă comparativ cu anul anterior, când industria de turism în general a suferit pierderi din cauza pandemiei de coronavirus.

“Estimăm că vom încheia anul acest cu o cifră de afaceri de 8 milioane de euro, iar pentru anul viitor am prognozat o creștere de 100%, adică 16 milioane de euro”, a mai declarat Ștefan Leontin Joos, CEO TUI TravelCenter.

Grupul german TUI Group, liderul turismului la nivel mondial, este prezent în România prin franciza TUI TravelCenter deținută de German Touristik Group. Franciza TUI are o rețea proprie de agenții care se ridică în acest moment la 12 plus sediul central, iar până la sfârşitul anului preconizează că va ajunge la un număr de 16-17 birouri.

TUI Group, cel mai mare grup de turism din lume, operează în aproximativ 180 de destinații de pe mapamond. Grupul reunește peste 380 de hoteluri premium, precum RIU, TUI Magic Life, Robinson și TUI Blue, 1.600 de agenții de turism pe întregul continent european, cinci companii aeriene de agrement europene, cu aproximativ 150 de aeronave moderne pentru transport lung și mediu, 17 nave de croazieră, de la navele de lux MS Europa și MS Europa 2 până la flota „Mein Schiff” a TUI Cruises și vasele Marella Cruises din Marea Britanie.

Sursa foto: TUI TravelCenter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri