Dacă lucrezi remote și visezi să te muți într-o altă țară, dar îți e teamă de chiriile mari, dacă ne raportăm la cele din România, există localități în care poți închiria spații de locuit la prețurile pe care nici nu ți le-ai fi imaginat: 1 euro. Dacă Italia ne-a obișnuit până acum cu anunțurile de vânzări de case la nici mai mult, nici mai puțin de 1 euro, de această dată sunt scoase pe piață și chirii care se dau cu această sumă mai mult decât modestă.

Fiecare regiune a Italiei este specială în felul său, însă Sardinia este o destinație extrem de populară și atrage anual mii de turiști. Ollolai, un sat mic din această regiune cucerește prin așezările sale dispus între dealuri, dar și prin bisericile sale istorice. Aici te poți relaxa în natură, iar dacă ai chef să faci o baie în mare, află că nu faci decât jumătate de oră cu mașina până la unele dintre cele mai strălucitoare plaje ale Sardiniei.

Dacă visezi să te muți într-un loc la fel ca Ollolai, ei bine, a devenit mult mai ieftin să faci asta. Administrația locală a anunțat că va percepe o taxă de închiriere de doar 1 euro pe lună unor persoane care vin să lucreze de la distanță în sat, potrivit timeout.com.

Unul dintre motivele pentru care autoritățile din zonă oferă aceste case de închiriat la 1 euro este că populația din sat este îmbătrânită, fiind una dintre regiunile care se confruntă deja de ani de zile cu acest fenomen. Ca urmare a migrației către zonele urbane mari, populația satului a scăzut de la 2.013 locuitori la 1.174 în ultimele patru decenii.

Nu este prima dată când Ollolai promovează o astfel de ofertă. Satul a fost printre primele care au pilotat o schemă de cumpărat case la 1 euro, din Italia. Problema a fost atunci că, fiind vorba de un contract de cumpărare -vânzare, cei care cumpăraseră casele erau nevoiți să aibă bani puși deoparte pentru a le renova.

Deși de data aceasta nu este necesar să dispui de fonduri pentru renovare, chiria de 1 euro pe lună va fi disponibilă doar pentru zece persoane selectate care lucrează ca nomazi digitali. Potrivit site-ului oficial, schema se adresează „profesioniștilor de succes care sunt dornici să contribuie la comunitate prin împărtășirea cunoștințelor și care sunt dispuși să țină prezentări, cursuri sau proiecte legate de domeniile în care activează”. De asemenea, inițial este deschis doar solicitanților din SUA.

Casele cu chirie la 1 euro le poți găsi AICI.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri