Un bilet unic vândut în California de compania Powerball i-a adus posesorului său un câştig de 1,76 miliarde de dolari, al doilea premiu ca mărime din istoria acestei loterii americane, informează BBC, citat de Agerpres.

Identitatea câştigătorului nu a fost dezvăluită. El va putea să aleagă între a primi întreaga sumă - ce îi va fi achitată în plăţi anuale întinse pe durata a 30 de ani - sau să accepte suma de 774,1 milioane de dolari, care îi va fi plătită pe loc.

Cel mai mare premiu obţinut vreodată la această loterie a fost de 2,04 miliarde de dolari şi a fost câştigat în noiembrie 2022. Biletul câştigător a fost cumpărat tot în California.

Şansele de a câştiga marele premiu (jackpot) sunt de 1 la 292,2 milioane.

Prin comparaţie, şansa de a fi lovit de fulger pe parcursul următorului an este de 1 la 1,22 milioane, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie din Statele Unite.

Biletul câştigător a fost cumpărat de la Midway Market & Liquor din Frazier Park, o localitate aflată la 120 de kilometri nord de Los Angeles, au precizat reprezentanţii loteriei Powerball.

Biletele individuale costă 2 dolari şi sunt puse în vânzare în Statele Unite, Puerto Rico şi Insulele Virgine Americane.

Premiile uriaşe în valoare de miliarde de dolari au devenit mai frecvente după ce preţurile biletelor au crescut.

Regulamentul loteriei a fost însă modificat, jucătorii putând de acum să aleagă cinci numere de la 1 la 69, în loc să aleagă de la 1 la 59 conform vechiului regulament.

Jucătorii pot să aleagă şi numărul special Powerball - al şaselea număr pus în joc - de la 1 la 26, în loc să aleagă de la 1 la 35.

Aceste schimbări au scăzut şansele de a câştiga marele premiu: de la 1 din 175,2 milioane în trecut până la 1 din 292,2 milioane în prezent.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri