Un bărbat din Washington, care credea că a câștigat un jackpot în valoare de 340 milioane de dolari, a dat în judecată Powerball și DC Lottery, care susțin că au publicat numerele sale din greșeală.

John Cheeks a declarat că s-a simțit "amorțit" când a văzut pentru prima dată că numerele câștigătoare de la loteria Powerball se potriveau cu biletul său din ianuarie 2023.

Dar când acesta și-a prezentat biletul la un birou al loteriei, cererea sa a fost respinsă.

"Unul dintre agenții de revendicări mi-a spus că biletul meu nu era bun și să îl arunc la coșul de gunoi", a declarat el pentru BBC.

În schimb, Cheeks a păstrat acel bilet și și-a găsit un avocat.Acum, el a dat în judecată loteria pentru daune a căror valoare este egală cu cea jackpot-ului plus dobânda pe care ar fi câștigat-o pe zi - în total 340 de milioane de dolari.

Potrivit documentelor din instanță, Powerball și un contractant al loteriei, Taoti Enterprises, cu sediul în Washington, susțin că această confuzie a apărut în urma unei erori tehnice.

Mai exact, un angajat al Taoti a declarat că pe 6 ianuarie 2023 - ziua în care John Cheeks și-a cumpărat biletul - o echipă a companiei efectua teste pe site-ul web.

În acea zi, un set de numere Powerball de test - cele pe care și Cheeks le avea pe bilet - a fost postat pe site "din greșeală". Aceste numere au rămas online timp de trei zile, până pe 9 ianuarie.

Numerele online nu se potriveau cu numerele care au fost extrase la ultima extragere a loteriei.

Domnul Cheeks a intentat acum un proces pentru opt capete de acuzare separate, inclusiv încălcarea contractului, neglijență, provocarea de stres emoțional și fraudă.

Șansele ca cineva să câștige la loteria Powerball sunt extrem de mici, aproximativ una la 292,2 milioane. Pentru comparație, șansele de a fi lovit de fulger în următorul an sunt de 1 la 1,22 milioane, potrivit Serviciului Național de Meteorologie din SUA.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri