Unul dintre produsele cel mai cunoscute ale bucătăriei franceze, produs încă din secolul XVIII, brânza Camembert, ar putea fi pe cale de dispariție, după cum atrag atenția oamenii de știință.

Astfel, după cum informează CNN, un studiu recent al oamenilor de știință de la Universitatea Paris-Saclay a descoperit faptul că ciuperca care este folosită în producția brânzei Camembert nu mai este atât de disponibilă.

Ciuperca în cauză se numește Penicillium camemberti și este cea care îi dă brânzei aspectul și gustul atât de specificie, ciupercă despre care oamenii de știință spun că are probleme în a se reproduce, în special din cauza presiunii puse de producția industrială.

Cu toate acestea, experți spun că nu este pentru prima oară când celebra brânză se află în pericol de dispariție.

"Două războaie mondiale și și prea multe afaceri mari aproape că au îngropat Camembertul, cu excepția numelui său", a scris de altfel un expert britanic în brânzeturi în volumul său "Cartea brânzei franțuzești" (The French Cheese Book, n.r.).

Pe de altă parte, directorul unei asociații franceze de producători de brânzeturi a declarat că, deși familia sa produce acest tip de brânză din anul 1891, deci de cinci generații, nu a mai auzit de o asemenea situație anterior.

"Am produs toate tipurile de Camembert, de la cele tradiționale până la cele realizate prin producție industrială și nu am întâlnit vreodată vreo problemă cu ciuperca", a declarat acesta.

Cât privește piața europeană a brânzeturilor, potrivit unui studiu de specialitate este de așteptat ca aceasta să crească cu 7,21% până în anul 2027.

Sursa foto: Shutterstock / Nishihama

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri