Ucraina trebuie să se pregătească pentru o posibilă scădere a ajutorului din partea aliaţilor săi, ceea ce o va forţa să îşi adapteze strategia militară, a declarat generalul Valeri Zalujnîi, comandant-şef al Forţelor Armate ale Ucrainei, potrivit Agerpres.

Foarte popularul general, ale cărui tensiuni cu preşedintele Volodimir Zelenski au dat naştere la numeroase comentarii, şi-a exprimat îngrijorarea într-o luare de poziţie pentru CNN în legătură cu o posibilă reducere a sprijinului din partea aliaţilor Kievului.

"Trebuie să facem faţă unei reduceri a sprijinului militar din partea principalilor noştri aliaţi, care se confruntă cu propriile tensiuni politice", a anticipat generalul, în funcţie din 2021, cu câteva luni înainte de începerea invaziei ruse.

Liderii europeni au ajuns joi la un acord privind un ajutor de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina, blocat până acum de Ungaria, iar Senatul american urmează să dezvăluie noul său plan de ajutor pentru Ucraina în această săptămână.

Generalul Zalujnîi a mai spus pentru CNN că Ucraina nu va putea să îşi mărească numărul soldaţilor decât dacă Parlamentul adoptă măsuri "nepopulare" pentru a mobiliza mai multe trupe, o problemă extrem de controversată în Ucraina.

Armata i-a cerut preşedintelui Zelenski să înroleze o jumătate de milion de locuitori care să îi înlocuiască pe soldaţii epuizaţi pentru a face faţă celor aproximativ 600.000 de soldaţi ruşi dislocaţi în Ucraina. Însă, în luna ianuarie, Parlamentul Ucrainei a refuzat să dezbată un proiect de lege controversat, ce vizează mobilizarea mai multor trupe.

În presa ucraineană au circulat săptămâna aceasta zvonuri conform cărora preşedintele Zelenski se gândeşte să îl schimbe şeful armatei din cauza dezacordurilor cu privire la modul de a creştere numărul soldaţilor. Nivelul de încredere pentru general în rândul populaţiei a ajuns la 92%, faţă de 77% cât înregistrează şeful statului ucrainean.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri