Peste 1.300 de amenzi în valoare totală de aproape 170.000 de lei au fost aplicate în iulie de poliţiştii locali ai municipiului Constanţa, persoanelor care practică comerţ ambulant ilegal pe faleze, plajă, turiştii fiind deranjaţi, a informat administraţia locală, conform Agerpres.

Totodată, bunurile comercializate fără respectarea prevederilor legale au fost confiscate.

"În perioada 01.06 - 31.07.2023, (...), în atenţia poliţiştilor locali au fost persoanele care desfăşoară comerţ ambulant fără a respecta prevederile legale, atât pe segmentul stradal, faleze, promenade cât şi pe sectoarele de plaje din municipiul Constanţa şi Staţiunea Mamaia. Fenomenul este agasant şi deranjează atât turiştii veniţi la malul mării în sezonul estival cât şi cetăţenii municipiului Constanţa. Au fost aplicate 1315 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor OG 99/ 2000, în valoare totală de 169.850 lei, fiind dispuse şi măsuri complementare de confiscare a mărfurilor şi a bunurilor folosite la săvârşirea faptelor antisociale", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Municipalitatea menţionează că, pe de altă parte, potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă 19/ 2006, este şi responsabilitatea operatorilor de plajă "să împiedice accesul comercianţilor ambulanţi şi desfăşurarea acestor activităţi ilegale pe sectoarele de plajă".

Turiştii şi constănţenii sunt rugaţi să semnaleze orice fapte ilegale.

"Facem apel atât la turişti cât şi la constănţeni să acorde o atenţie sporită în privinţa persoanelor neautorizate care comercializează în condiţii improprii diverse alimente ori bunuri, astfel încât să nu-şi pună în pericol sănătatea. Vă rugăm să ne semnalaţi orice fapte care contravin legislaţiei în vigoare la numerele de telefon: 0241.484.205 şi 0341.922 - Dispecerat Direcţia Generală Poliţia Locală Constanţa sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro", se mai spune în comunicat.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri