Vremea nu ține cu turiștii care vor să petreacă finalul lunii august pe plajele din Bulgaria. Presa din țara vecină scrie că vântul puternic și valurile mari, în combinație cu norii, închid practic litoralul bulgăresc până în septembrie.

Potrivit flagman.bg, turiștii au fost alungați în ultimele zile de pe plajele bulgărești de vântul puternic și valurile periculoase. Meteorologii din țara vecină susțin că situația nu se va schimba până la sfârșitul lunii august. Astfel că mai degrabă septembrie va fi o lună bună pentru a merge pe litoral în Bulgaria.

Dacă inițial steagul roșu era arborat doar pe plajele din sudul țării – Burgas, Nesebăr, Sunny Beach – din 15 august, vremea neprietenoasă cu turiștii a atins și nordul – Varna, Nisipurile de Aur. Majoritatea plajelor au fost dotate cu salvamari, iar multe activități nautice au fost interzise, cum ar fi kitesurfing-ul.

În același timp, un studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sofia în colaborare cu un ONG a arătat că pe majoritatea plajelor din Bulgaria, concentrația de fecale în apă este mult peste limitele admise.

Cea mai gravă situație scrie Novinite, ar fi la Țarevo (Tsarevo Beach, cum mai este cunoscută la noi), unde nivelul de bacterii Escherichia coli în apa Mării Negre este de 41 de ori mai mari decât cel normal. Concentrațiile de fecale sunt mari și la Primorsko (de 20 ori peste limită), Kiten, Lozeneț și Burgas. Cea mai curată apă, potrivit studiului, era la Sozopol.

Pe de altă parte, dacă nu vă deranjează valurile, vântul, norii sau E.coli, tocmai a început sezonul reducerilor pe litoralul bulgăresc. În Sunny Beach, de exemplu, prețurile vor scădea cu 20%, iar în alte stațiuni din sudul țării chiar și cu 30%.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri