Autorităţile de la Sinaia anunţă că miercuri, 10 ianuarie, se va deschide sezonul de schi în această staţiune, pe domeniul schiabil de altitudine fiind amenajate patru pârtii.

"Miercuri, 10.01.2024, deschidem primele pârtii de sus. Lăptici 1, Lăptici 2, Variantă şi Soarelui 2. Cu strat suficient pe pârtiile menţionate, doar glazurat pe lângă", se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia.

Conform sursei citate, instalaţiile vor porni programul cu publicul la ora 8,00 (Gondola Sinaia -Telecabina Sinaia), respectiv 8,40 (Gondola Carp şi Telescaunul Soarelui).

Sinaia este cunoscută pentru domeniul schiabil complex, având pârtii cu grade diferite de dificultate care se întind de la Cota 2000 până la Cota 1000, precum şi în Valea Soarelui şi Valea Dorului. Datorită altitudinii, stratul de zăpadă se conservă până târziu, în primăvară.

În același timp, observă publicatia bistriteanul, pârtia de schi de pe Dealul Cocoș, de lângă Bistrița, nu a fost deschisă nici măcar o zi sezonul acesta.

Iar asta în condițiile în care, afirmă sursa citată, lunar, autoritățile locale cheltuiesc aproape 50.000 de lei pentru întreținerea pârtiei.

Pe de altă parte, Cheile Grădiștei Ski&Snowboard School anunțăpârtia Moieciu este închisă, în vreme ce pârtiile Fundata 1 și Fundata 2 sunt deschise.

De asemenea, și domeniul schiabil Transalpina - Voineasa transmite că facilitățile de care dispune sunt pregătite pentru primirea turiștilor.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri