Desi initiativa a beneficiat de sponsorizari private din diverse tari, incluzand si companii, Galactic Suite cauta in continuare finantatori ai ineditului proiect.

Hotelul spatial va acomoda clientii noncomformisti in apartamente de cate trei camere, costul unei cazari pentru trei zile ridicandu-se la exorbitanta suma de 4 milioane de dolari. Suma s-ar justifica oricum, clientii urmand sa aiba parte de o experienta total diferita: turistii vor putea privi rasaritul de soare de 18 ori pe zi. In plus, design-ul hotelului se aseamana cu un grup de molecule, fiecare molecula prinzandu-se de nava spatiala care aduce vizitatorii pamanteni.

Evident, Galactic Suite va trebui sa lucreze la eventualele probleme care ar putea aparea in timpul implementarii proiectului din spatiu. “Principala provocare vor fi baile ”, a declarat Xavier Claramunt, presedintele Galactic Suite. Intr-un mediu fara gravitatie, cele mai intime activitati ale turistilor, cum ar fi dusul, sunt dificil de atacat: vizitatorii vor intra in camere unde apa va pluti in jurul acestora sub forma de bule.

Aproximativ 40.000 de persoane de pe Glob au posibilitatea de a plati cele tei zile in spatiu, potrivit estimarilor lui Claramunt. “Daca vor dori sa plateasca si pentru a iesi in spatiu, inca nu stim”, a precizat acesta.

Citeste si:

Inainte ca turistul spatial sa se imbarce intr-o racheta pentru a calatori in spatiu spre bizarul hotel, aproximativ opt saptamani de training vor fi oferite acestuia pe o insula din Marea Caraibelor. Astfel, calatorii antrenati in aceasta aventura vor fi pregatiti, fizic si psihic, sa se lanseze in spatiu.

In prezent, compania a finalizat grafica si design-ul hotelului pe computer, insa constructia mai are de asteptat.

Turismul spatial continua sa se bucure de popularitate printre cei bogati si faimosi. Speculand imensa oportunitate, companiile private au inceput sa creeze nave spatiale si pachete turistice in spatiu. Pana in prezent, Space Adventures este singura companie care a lansat cu success un turist in spatiu.