Peste jumatate dintre turistii romani aleg Grecia, Bulgaria si Turcia

Aproximativ 55% dintre romanii care decid sa-si petreaca vacanta in afara tarii aleg in continuare ca destinatii turistice Grecia, Bulgaria si Turcia, destinatiile exotice fiind considerate prea scumpe, au declarat, citati de NewsIn, reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

"Si anul acesta destinatiile favorite ale romanilor care si-au petrecut concediile in strainatate au fost Grecia (20% din totalul turistilor romani plecati in strainatate), Bulgaria (20%) si Turcia (15%). Aceste tari au fost urmate de Spania (10% dintre turisti), Tunisia (5%), Franta si Italia (fiecare cate 5%)", au spus reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Din totalul turistilor romani plecati in concediu peste hotare, doar 3% au ales destinatii exotice precum insulele din Oceanul Indian, Mexic, Brazilia sau Cuba, deoarece acestea sunt mult prea scumpe comparativ cu nivelul de trai de la noi din tara, au adaugat reprezentantii ANAT.

Ei au mai precizat ca incepand cu 2005, numarul romanilor care isi petrec vacanta in strainatate a crescut cu 30% de la an la an. Vara aceasta au fost inregistrati cel mult 700.000 de romani care si-au petrecut concediile in strainatate si se asteapta ca pana la sfarsitul anului numarul acestora sa ajunga la 1,2 milioane de persoane.

Reprezentantii ANAT declarau in primavara pentru NewsIn ca numarul romanilor care vor alege sa-si petreaca vacanta in strainatate ar putea creste anul acesta cu aproximativ 60 % fata de 2006, dar va ramane sub cel al turistilor care aleg litoralul romanesc.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri