"Zonele pentru care agentiile de turism romanesti vand pachete sunt sigure, supravegheate de politia turistica, si nu implica riscuri. Nu sunt cazuri de turisti care au renuntat la destinatia Egipt din cauza acestui incident", a precizat reprezentantul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, pana in prezent, niciun turist roman care a optat pentru un sejur in Egipt printr-o agentie de turism membra ANAT nu a intampinat probleme grave de securitate.

"Mentionam ca traseul safari ales de grupul celor 11 turisti, printre care se numara si un cetatean roman stabilit in Germania, este unul nerecomandat, nefiind inclus in circuitele promovate de agentiile de turism din Romania. Turistii respectivi s-au expus din start unor riscuri mari, calatorind intr-o zona desertica apropiata de granita cu Sudanul. Agentiile de turism romanesti includ zona Aswan in cazul unor croaziere pe Nil, iar in aceasta situatie este vorba intotdeauna de grupuri numeroase si escortate de politie", mentioneaza ANAT.

Citeste si:

Principalele destinatii alese de turistii romani in Egipt sunt statiunile Sharm El Sheikh si Hurghada.

Rapitorii i-au capturat pe cei 19 - cinci italieni, cinci germani, o romanca si opt egipteni - in timp ce acestia se aflau intr-o excursie in sud-vestul Egiptului, vineri. Este prima data cand turisti straini sunt rapiti in Egipt si acest caz pune probleme serioase guvernului egiptean, in aceasta tara care se bazeaza pe turism.