Plecarile vizitatorilor romani in strainatate au crescut, in primele zece luni ale anului, cu peste 20 la suta, la 11,3 milioane, comaparativ cu perioada simimilara a anului trecut, releva buletinul arata datele publicate de Institutului National de Statistica (INS).
De asemenea, plecarile romanilor in strainatate a crescut in luna octombrie a anului 2008 cu peste 18% fata de aceeasi luna a anului trecut, ajungandu-se la 1,07 milioane de iesiri.

In ceea ce priveste sosirile vizitatorilor straini in Romania, acestea s-au cifrat in perioada amintita la 7,6 milioane, in crestere cu aproape 15 % fata de primele zece luni ale anului trecut. Sosirile vizitatorilor straini in Romania la punctele de frontiera au fost in luna octombrie 2008 de 745.000, in crestere cu 5,8% fata de luna octombrie 2007.

Potrivit datelor INS, majoritatea strainilor sositi in Romania in perioada ianuarie - octombrie 2008 provine din Europa, respectiv 95%, in proportie de 34% fiind cetateni maghiari.

Referitor la mijloacele de transport utilizate de romani pentru a se deplasa in strainatate, cel mai frecvent s-a folosit calea rutiera, cu 80% din plecari. De precizat, totodata, ca in primele 10 luni ale anului, comparativ cu perioada similara a anului trecut, plecarile romanilor pe cale aeriana au crescut cu 28%.

Buletinul statistic arata, de asemenea, ca numarul sosirilor inregistrate in structurile de primire turistica in perioada in perioada ianuarie - octombrie 2008 au insumat 6,2 milioane de turisti, in crestere cu aproape patru procente fata de acelasi interval al anului trecut. Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat in perioada amintita 79% din numarul total de clienti, pondere aproape similara cu cea a anului 2007.

Sosirile in hoteluri detin in primele zece luni ale anului o pondere de 74% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare.

INS mai mentioneaza ca in perioada ianuarie - octomrie 2008, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, sosirile si innoptarile in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au crescut cu 3,7 %, respectiv cu 1,4 %. In luna octombrie 2008, comparativ cu cu aceeasi luna din anul precedent, sosirile si innoptarile in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au inregistrat o crestere cu 3,3 %, respectiv cu 4,5 %.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri