Potrivit studiului DLA Piper "2009 Europe Hospitality Outlook Report" directorii de pe piata din Europa sunt mai putin optimisti decat cei din Statele Unite ale Americii. Doar 39% dintre directorii din Europa se asteapta la redresarea industriei in 2010, comparativ cu 59% dintre cei din SUA. Majoritatea directorilor din cadrul hotelurilor europene, respectiv 52%, prevad inceputul redresarii in anul 2011.

Analiza citata de NewsIn arata ca puternice motive care sustin pesimismul respondentilor reprezinta pentru 43% incapacitatea de a atrage surse de finantare si economia europeana aflata in declin, spun 33% dintre managerii anchetati.

De asemenea, 70% dintre cei chestionati au observat o scadere semnificativa a calatoriilor in scop de afaceri. Cu toate acestea, exista si oportunitati pentru investitorii bine capitalizati, opt din zece respondenti admitand ca piata ofera bune oportunitati de cumparare, segmentul economy/budget reprezentand cea mai atractiva varianta.

Pe termen lung, majoritatea intervievatilor anticipeaza o tendinta de concentrare a subventiilor pe dezvoltarea durabila de hotelurilor.

"Dat fiind actualul climat economic, nu este deloc surprinzator ca majoritatea directorilor de hotel din Europa considera situatia acestei industrii ca fiind precara. Desi efectele situatiei economice globale se fac simtite si in plan local, sunt convins ca, pe termen mediu, investitiile in industria hoteliera din Romania se vor relansa, pe fondul absorbtiei mai accelerate a fondurilor europene si a convergentei sectorului turistic al Romaniei catre potentialul sau real", a declarat managerul DLA Piper Romania, Marian Dinu.

DLA Piper este o firma internationala de avocatura cu peste 3.700 de avocati in 28 de tari.