Bucovina, cetatile Transilvaniei si Delta Dunarii - principalele zone fara toalete pentru turisti

Manastirile din Bucovina, cetatile medievale din Transilvania si Delta Dunarii sunt principalele zone carora le lipsesc toaletele pentru turisti, a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin.
"Nu ai unde sa duci un grup de turisti la toaleta nici dupa un tur al Bucurestiului. Am avut patru autocare cu turisti americani care dupa o vizită la Palatul Parlamentului nu au avut unde sa mearga la toaleta pentru ca era duminica si toaletele erau sigilate. Reprezentantii agentiei de turism au ales sa duca turistii la toaleta hotelului Marriott, dar dupa doua autocare s-au sesizat bodyguarzii hotelului", a declarat Martin, citata de NewsIn.

Reprezentanta ANAT a precizat ca este nevoie de amplasarea a catorva mii de toalete in regiunile turistice din Romania.

Reprezentantii ANAT atrag atentia si asupra toaletelor insalubre din barurile si restaurantele de pe Litoral si din zonele turistice montane.

"Cei opt presedinti ai directiilor regionale ANAT vor alcatui in perioada urmatoare un top 100 al zonelor unde nu exista toalete sau acestea se afla intr-o stare deplorabila pentru a putea trage de maneca autoritatile locale pentru a rezolva aceasta problema", a mai declarat Martin.

Presedintele ANAT a precizat ca cinci luni reprezinta o perioada de timp rezonabila pentru a rezolva aceasta problema.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Zece cazări de poveste la munte, mare și în Delta Dunării. Cazări inedite
Setari Cookie-uri