Producătorul de apă minerală naturală Aqua Bilbor anunță numirea noului Director General, Alin Gliga, și continuarea investițiilor pentru consolidarea poziției companiei pe piața apelor minerale naturale, finalizarea unei noi facilități de îmbuteliere și depozitare, dar și dezvoltarea rețelei de distribuție, ca elemente centrale strategice în perioada următoare. Bugetul total de investiții al companiei, demarate deja în urmă cu 2 ani, se ridică la peste 10 milioane de euro, iar acestea urmează să fie finalizate până în 2025.

Cu o experiență de peste 16 ani în industria apelor minerale, Alin Gliga a activat în perioada 2008 - 2016 în rolul de Director Operațiuni Interne pentru Rio Bucovina SRL, deținătorul brandului Bucovina, iar până la finalul lui 2023, a fost administrator în cadrul companiei.

Din 2015 până în februarie 2024, Alin Gliga a fost Vicepreședinte al APEMIN (Asociația Patronală a Îmbuteliatorilor de Ape Minerale din România).

Acesta și-a asumat de altfel o serie de obiective pentru a consolida poziția Aqua Bilbor pe piața apelor minerale naturale îmbuteliate.

Astfel, principalele direcții de dezvoltare în perioada următoare vizează poziționarea pe piață în segmentul brandurilor premium, elementul principal constând în relansarea brandului tradițional Bilbor și consolidarea poziției companiei pe piața apelor minerale naturale.

Simultan, eforturile companiei sunt concentrate pe finalizarea investițiilor într-o nouă capacitate de îmbuteliere și depozitare, care va conduce la dublarea capacității de îmbuteliere.

În perioada 2022 – 2025 investițiile realizate în modernizarea companiei vor depăși depăși de altfel 10 milioane de euro.

Cât despre investițiile realizate până în prezent, acestea s-au concentrat pe identificarea și dezvoltarea surselor noi de apă minerală naturală, îmbunătățirea infrastructurii de transport a conductelor pentru apa minerală, modernizare și achiziția de linii noi de îmbuteliere pentru formatele de 0,5L, 1L, 1,5L, 2L, și o linie separată pentru îmbutelierea la 5L.

Totodată, compania va finaliza construcția unei noi unități de îmbuteliere și depozitare până la sfârșitul lunii iunie 2024.

”La baza implementării actualei noastre strategii stau protecția resurselor de apă și conservarea mediului înconjurător. Având sursele principale de apă în aria geografică (...) a Munților Călimani, Aqua Bilbor urmărește să asigure o intervenție minimă și absența perturbărilor ecosistemului natural. (...)”, a declarat Alin Gliga, Directorul General al Aqua Bilbor.

Cât privește dezvoltarea rețelei de distribuție, Aqua Bilbor își propune extinderea parteneriatelor cu distribuitori la nivel național, amplificând prezența produselor sale atât în rețelele tradiționale, precum și în marile lanțuri de magazine.

Aqua Bilbor, îmbuteliatorul apei minerale Bilbor și al apei de izvor Aqua Roca, deține o fabrică în localitatea Bilbor din județul Harghita și patru depozite în țară.

Compania are 102 de angajați, iar la nivelul zonei Bilbor, Aqua Bilbor este cel mai mare angajator.

Sursa foto: Aqua Bilbor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri