Autoritatea de supraveghere a pietei de capital din Viena (FMA) a depus plangere pentru faliment fraudulos impotriva companiei aeriene SkyEurope, listata la bursa vieneza, ce si-a anuntat falimentul luni, a anuntat parchetul din Korneuburg.
Conform parchetului, FMA reproseaza companiei ca a ascuns timp de mai multe luni investitorilor gravitatea problemelor financiare cu care se confrunta, pana la falimentul din iunie, potrivit AFP, citeaza NewsIn.

Friedrich Köhl, purtator de cuvant al parchetului, a precizat ca nu a avut loc inca nicio audiere in acest caz, in contextul in care parchetul trebuie sa decida daca procedura trebuie sa fie desfasurata la Korneuburg sau la Viena, unde este sediul din Austria al SkyEurope.

In septembrie 2008, compania a primit un credit de 10 milioane euro din partea unui actionar, fondul de investitii York, ce detine 30% din capitalul companiei, pentru a asigura lichiditatea. Rambursarea imprumututlui a fost amanata in repetate randuri.

Comisarii de conturi au refuzat sa certifice rezultatele financiare ale SkyEurope din 2007-2008, punand la indoiala capacitatea companiei de a mai supravietui inca 12 luni.

Compania aeriana slovaca low-cost SkyEurope si-a pierdut miercuri licenta de zbor. Infiintata in 2001 de mai multi investitori, majoritatea austrieci, SkyEurope nu a generat niciodata profit si a acumulat datorii de peste 100 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri