Ziua Mondiala a Turismului se sarbatoreste anul acesta pentru a treizecea oara. Avand ca tema "Turismul: celebrand diversitatea", evenimentul aniversar va fi gazduit de Ghana (Africa) - unul dintre primele state membre ale Organizatiei Mondiale de Turism, a comunicat secretarul general al Organizatiei Mondiale de Turism, Taleb Rifai.
"Prin tema aleasa pentru acest an, Ziua Mondiala a Turismului subliniaza greutatea si importanta campaniei de promovare internationala a Romaniei ca destinatie turistica. Campania, in desfasurare la acest moment, vorbeste despre faptul ca principalul avantaj competitiv al tarii noastre este tocmai diversitatea, fie ca vorbim de diversitate peisagistica, etnica, culturala sau religioasa", a anuntat ministrul turismului, Elena Udrea.

Ministrul Elena Udrea se va afla, astazi, la Sinaia, statiune in care se desfasoara, sub sloganul "Cultura in natura", cea de a XVI-a editie a festivalului "Sinaia Forever", unde va sarbatori Ziua Mondiala a Turismului, a comunicat Ministerul Turismului, informeaza NewsIn.

Tot duminica, in Bucuresti, Ziua Mondiala a Turismului va fi marcata prin impartirea de materiale promotionale si de pliante cu cele mai atractive destinatii turistice din Romania.

Aceasta actiune este sustinuta de catre un grup de studenti voluntari in parcul Moghioros, in parcul Herastrau si in parcul Cismigiu.

Ziua Mondiala a Turismului va fi, de asemenea, sarbatorita prin actiuni special organizate cu acest prilej de catre administratiile publice locale din mai multe statiuni turistice romanesti.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Burcea, Paralela 45: Turismul ar trebui sa devina prioritate nationala
Setari Cookie-uri