Ridicat pe temelia fostului Grand Hotel Broft, pe Calea Victoriei, hotelul a fost redeschis dupa aproximativ doi ani, atat cat au durat lucrarile de modernizare. “Unitatea este functionala din decembrie 2009, iar pana acum am avut un grad de ocupare de 36%”, a declarat Radu Enache, proprietarul lantului hotelier Continental Hotels.

Pentru acest an, Enache estimeaza pentru Grand Hotel Continental o cifra de afaceri de 2,5 milioane euro. “Am bugetat un grad de ocupare de 60% pentru acest an, care cred ca este realist avand in vedere ca deja foarte multi directori ai marilor companii de pe piata locala au ales sa se cazaze aici”, a mai adaugat Enache.

Cea mai scumpa camera in cadrul hotelului costa 960 de euro pe noapte.

Grand Hotel Continental are 53 de camere, 6 apartamente (mobilate si decorate in diferite stiluri - renascentist, baroque, impero, Ludovic XV), un centru spa cu jacuzzi, saloane de masaj si sauna, tratamente de infrumusetare si ingrijire, fitness si aerobic, precum si sase sali de evenimente. "Numai mobila din hotel ne-a costat circa 1 milion de euro", mai spune seful Continental Hotels.

La acestea se adauga restaurantul fine dining, Concerto, cu un meniu bazat pe conceptul nouvelle cuisine si o lista complexa de vinuri, restaurantul Balkan Bistro, care ofera un meniu cu preparate din bucatariile traditionale ale tarilor care fac parte din aceasta regiune geografica - regiunea balcanica: Albania, Bulgaria, Grecia, Romania, Turcia si Serbia, si barul cu specific englezesc Victoria Club.

Enache a mai spus si ca hotelul a fost aproape de a fi operat de brandul de lux, Kempinski. "Am purtat discutii cu cei de la Kempinski care voiau sa opereze hotelul, insa numarul mic de camere al cladirii i-a facut sa renunte la proiect".

Noua unitate are ca tinta principala clientii corportate care vor reprezenta circa 75%-80% in totalul oaspetilor hotelului.

Lantul Continental Hotels a fost infiintat in anul 1991, fiind dedicat inca de la inceput furnizarii unor servicii de 3 si 4 stele pe segmentul turismului de afaceri.

Prin relansarea in 2009 a Grand Hotel Continental din Calea Victoriei se adauga lantului Continental Hotels si o proprietate de 5 stele.

Cladirea in care se afla Grand Hotel Continental apartine Fundatiei Elias, fiind concesionata lantului codus de Radu Enache pentru o perioada de 25 ani.

Orasele in care lantul Continental Hotels este prezent sunt Bucuresti, Constanta, Sibiu, Arad, Oradea, Targu Mures, Suceava, Timisu de Sus, Turnu Severin si Portile de Fier, totalizand un numar de 1.855 de camere.

Continental Hotels colaboreaza, prin intermediul marcii Ibis, cu Accor, una din cele mai importante companii hoteliere la nivel mondial.