Primaria Borsec va organiza la sfarsitul lunii septembrie o licitatie pentru a desemna firma care se va ocupa de constructia unui complex balneoclimateric, cu sali de tratament, saune si bazine pentru bai, proiectul finantat in principal de MDRT avand o valoare de 4,77 milioane euro, fara TVA.
"Proiectul are ca scop relansarea turismului, dupa ce in anul 2002 s-a inchis singura baza de tratament care functiona in Borsec. Noul centru va dispune printre altele de o baza de tratament, cu sali de masaj si hidroterapie, tratament cu namol, bazine pentru bai termale, saune, sali pentru gimnastica medicinala si bazine wellness. Investitia este estimata la 4,7 milioane de euro, fiind in principal fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), dar si ale primariei", a declarat primarul orasului Borsec, Mik Jozsef, citat de Mediafax.

El a adaugat ca lucrarile de constructie a complexului vor dura trei ani.

Centrul va avea o suprafata construita de peste 4.500 de metri patrati si o capacitate de pana la 1.200 de persoane pe zi.

La sfarsitul lunii septembrie, Primaria Borsec va organiza o a doua licitatie pentru a desemna firma constructoare.

"Prima licitatie s-a anulat deoarece au participat doar doi ofertanti, care nu au indeplinit cerintele. Bugetul alocat pentru acest an este de 1,3 milioane de lei si vizeaza lucrari de proiectare", a spus Jozsef.

Potrivit primariei, in ultimii 15 ani numarul turistilor care au mers in Borsec a scazut cu peste 80%, pe fondul numarului redus al unitatilor de primire, al lipsei unui centru de tratament sau de spatii verzi amenajate.

Primaria estimeaza ca in primii trei ani de la deschiderea noului centru de tratament numarul turistilor din statiunea din judetul Harghita va creste la 76.650 anual, pentru ca ulterior sa ajunga la peste 127.000 (in primii cinci ani), respectiv 178.500 (in zece ani).

"Dezvoltarea unitatilor de cazare va fi sporita si va inregistra un ritm ridicat de crestere dupa deschiderea centrului, care va asigura necesarul de locuri de cazare. Asigurarea diferitelor posibilitati pentru petrecerea timpului liber este un pas important in viitor, trebuie construite unitati de agrement, de alimentatie publica etc. Aceste oportunitati contribuie la urbanizarea localitatii si la veniturile oamenilor, prin infiintarea de locuri de munca", a mai spus primarul orasului Borsec.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri