Netopia mobilPay, unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online cu cardul din Romania, a procesat in primul trimestru al anului 810.000 tranzactii, cu circa 40% mai multe decat in primul trimestru al lui 2013.

Cresterea raportata de companie se datoreaza atat apetitului romanilor pentru platile online si mobile, dar si atragerii a peste 200 de noi comercianti in platforma de plati in primele trei luni ale anului in curs.

Tot un motor de crestere important a fost si campania derulata de Netopia mobilPay in colaborare cu o banca, in urma careia orice comerciant client mobilPay care isi deschide un cont la respectiva institutie financiara, primeste automat comison 0 la procesare, timp de doua luni.

Din totalul volumului de plati procesate de Netopia mobilPay in primul trimestru al lui 2014, circa 700.000 au fost tranzactii online cu cardul, iar restul de peste 110.000 au fost plati mobile, prin SMS si mobile wallet-ul mobilPay.

„Inceputul anului arata bine pentru piata de plati online si mobile, am raportat cresteri la nivelul tuturor segmentelor pe care le operam, dar ce ne bucura cel mai tare este ca tot mai multi romani platesc de pe telefoane, prin aplicatia mobilPay MasterCard mobile. Rata de utilizare a aplicatiei creste constant, cu un avans de doua cifre in primul trimestru al acestui an, fata de primele luni de la lansare”, declara Antonio Eram, CEO si fondator al Netopia mobilPay.

In ceea ce priveste tranzactiile medii procesate in primul trimestru al anului, acestea sunt similare cu cele din 2013, respectiv 37 euro pentru platile cu cardul, 7 euro pentru microplatile prin SMS si circa 40 de euro pentru platile prin aplicatia mobilPay MasterCard mobile.

Cea mai mare plata online cu cardul procesata de Netopia mobilPay in parteneriat cu o banca in T1 s-a ridicat la peste 9.000 de euro, pentru un zbor cu destinatia Miami, achizitionat de o familie.

Conform estimarilor companiei, in 2014 piata de plati online cu cardul va continua sa creasca, raportand o evolutie de peste 20% fata de 2013, si ajungand la aproximativ 8,5 milioane de tranzactii, cu o valoare de 350-370 de milioane de euro.

Principalul concurent al Netopia MobilPay este PayU.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri