Inspectorii antifrauda au identificat un prejudiciu in valoare de 373.000 de lei cauzat de o persoana fizica prin neplata TVA si a impozitului pe venit aferente activitatii de comert online pe platforme specializate. Este vorba despre magazinul ITMediagalaxy.ro.

Din noiembrie 2014, inspectorii antifrauda au investigat activitatea comerciala a utilizatorului itmediagalaxy, care activa pe www.itmediagalaxy.ro, www.facebook.com/itmediagalaxy si cele mai importante portaluri de vanzari online din Romania. Inspectorii DGAF au constatat ca in perioada 03.01.2013–05.11.2014, acesta a vandut 1.492 produse electronice (smartphone-uri, tablete si televizoare) de ultima generatie in valoare totala de 1.193.091 lei, fara a plati TVA si impozitul pe venit aferente.

Compania vindea inclusiv pe Okazii.ro sau OLX.ro.

In februarie 2015, DGAF a sesizat procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, care au dispus efectuarea de perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov in data de 09.03.2016.

Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) monitorizeaza activitatea de comert electronic a magazinelor online si a platformelor specializate de vanzari si investigheaza activitatea utilizatorilor, care desfasoara activitati comerciale fara a respecta prevederile legale privind inregistrarea la Registrul Comertului si la autoritatea fiscala competenta, precum si cele referitoare la declararea veniturilor realizate, in vederea platii obligatiilor fiscale aferente.

Conform unor surse din piata, cel putin inca doua magazine online cunoscute sunt cercetate de ANAF.

Citeste si:
ANAF ar putea lansa o noua varianta pentru declaratia 230
ANAF ar putea lansa o noua...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea eCommerce »Citeste si
Ce vanzatori de pe platformele online intra in vizorul ANAF
Setari Cookie-uri