Comentarii pe articolul Isarescu: Creditarea se va debloca in primavara


Ce inseamna?

Hotea Ioan la 9 Martie 2009, ora 19:13
"In ultimii doi ani, am asistat la o deteriorare puternica de productivitate si la erodarea in totalitate a rezervei de competitivitate acumulata anterior, devenind inevitabila cresterea cursului de schimb."

Poate sa traduca cineva? Adica, in perioada in care economia duduia, productivitatea se deteriora, rezerva de competitivitate se eroda?

Si au tacut toti milc, cind avea loc dezastrul?!

Bravo geniule! Am mai auzit de desteptii de dupa.
Hulpac Bogdan la 9 Martie 2009, ora 22:51
Asa este, trebuie sa acceptam "pe de rost", nedigerate, premisele d-lui Isarescu, anume deteriorarea productivitatii si erodarea competitivitatii.
Ar putea fi o referire la cresterea ponderii cheltuielilor cu personalul in totalul costurilor, si reducerea corespunzatoare a beneficiilor. Dar, in continuare, asta nu inseamna, in mod absolut, diminuarea productivitatii. Inseamna, in schimb, in mod cert, diminuarea competitivitatii.
Si atunci "inevitabilitatea" cresterii cursului de schimb se refera la manipularea cursului de schimb pentru cresterea competitivitatii, conditionata de reducerea cheltuielilor de personal, prin neindexarea veniturilor in raport cu evolutia cursului.
Eu cred de fapt ca d-l Isarescu, post-factum, incearca sa "armonizeze" actiunile nepotrivite ale BNR (implicit ale lui), pe care de altfel le si marturiseste.
Intre altele, as mentiona ca fenomenul dobanzilor ridicate la credite este unul specific romanesc, si datorat actiuilor nepotrivite ale BNR.
Deliciul situatiei il face apelul lui Basescu, de a ne credita, chiar in conditiile astea. :)) D-le Basescu, va asteptam pe dvs., sa luati primul credit.

  Inapoi la articolul Isarescu: Creditarea se va debloca in primavara

Setari Cookie-uri