Comentarii pe articolul Electrocentrale Bucuresti vrea sa garanteze cu 4 mil. certificate emisii CO2 un credit


Certificate CO2

Ionescu Vasile la 17 Noiembrie 2009, ora 12:20
Este cea mai mare magarie si hotie pe care o pregateste de ceva timp (circa 3 luni de zile) directorul general al Elcen impreuna cu presedintele consiliului de administratie (reprezentantul Ministerului Economiei in Termoelectrica). Pentru a nu va mai tine in suspans va spun eu inca de acum cine este castigatorul licitatiei: S.C. ENNET GRUP SRL cu complicitatea GAZPROM LONDRA.. Problemele suns insa foarte mari si foarte multe:
1. In primul rand Elcen nu are disponibile atatea certificate (din alocarea anuala) ceea ce inseamna ca va mai lua, cu acordul Termoelectrica, de la alti operatori. Insa aceste cerificate trebuie predate in 31 aprilie a fiecarui an pentru consumul din anul anterior. Probabil, va folosi inclusiv parte din alocarile pe 2010. Acest lucru inseamna ca nu va mai putea produce nici energie termica, nici electrica. BUCURESTIUL va ramane fara caldura. Astfel ELCEN va fi cumparata pe nimic sau inchisa definitiv.
2. Cum poate un SRL sau doua (si Gazprom Londra este tot un SRL) sa acorde finantari in acest sens? Exista o legislatie care permite unui SRL sa acorde credite in Romania?
3. Ideea este ca aceste doua SRL-uri vor acorda 30 milioane EUR pentru certificate care valoreaza aproximativ 60 milioane EUR, apoi vor disparea. Bucurestiul tot va avea de suferit.
Evident, aici vorbim de o teapa de 30 milioane EUR cu acordul autoritatilor din Romania, inclusiv Ministerul Economiei. Problema se cunoaste inclusiv in minister, dar 30 milioane reprezinta o suma frumusica dintr-un tun de cateva zile. Toata licitatia este o mascarada.
Operatiunea a fost aprobata inca din data de 01.10.2009 in baza unor note ale conducerii ELCEN care supune aprobarii semnarea contractului direct cu ENNET GRUP SRL si GAZPROM semnata de D-na IRINA DUICA, MARCEL VALCA , ION MARCU si CONSTANTIN IOANITESCU.
Operatiunea face parte dintr-un plan mai mare de distrugere si vanzare a sistemului energetic national. Ma mir cum organele abilitate nu s-au sesizat. Probabil sunt partasi...

  Inapoi la articolul Electrocentrale Bucuresti vrea sa garanteze cu 4 mil. certificate emisii CO2 un credit

Setari Cookie-uri