Comentarii pe articolul Un restaurant pe saptamana: Burebista - un restaurant cu specific (de supermarket) romanesc (O cronica subiectiva)


Asa-ti trebuie :-)

Dimofte Catalin la 17 Aprilie 2010, ora 22:17
Prietene, daca te duci la un restaurant cu specific romanesc la care specialitatea bucatarului este antricotul de vaca din Noua Zeelanda (???), cam la ce te-ai putea astepta?
Cat despre "porcul dacic", ce sa mai zic :-)))
Asta insa -- "Eu am ramas cu o nostalgie foarte puternica dupa viata de la tara, din Moldova, si dupa mancarea de acolo, mai ales cea de la Craciun si de la Paste." -- m-a uns pe suflet, mai ales ca stiu si de unde se trage zisa nostalgie.
Asa incat iti recomand cu toata convingerea my well kept secret, Nicorestii, la intersectia Maria Rosetti cu Toamnei.
Cu cateva precizari. Este un restaurant unde se mananca romaneste exceptional (eu, in particular, sunt indragostit de tot ce inseamna oaie la ei, un obicei care s-a cam pierdut la noi...), dar atat.
Daca vrei decoruri elegante, sau pur si simplu elaborate, chelneri de clasa, sau cel putin zambitori etc... forget about it.
Birtul e rezonabil de curat, dar cam ponosit, cam "prafuit" la figurat, chelnerii -- fara a fi nepoliticosi -- sunt intr-un fel amuzanti prin plictiseala pe care o afiseaza, cam toata lumea e trecuta de prima tinerete acolo... insa mancarea e nemaipomenita... si-n plus, scandalos de ieftina (cel putin in raport cu marimea portiilor si cu portofelul tau ;-) ).
Daca ai noroc, s-ar putea sa-l vezi si pe patron -- o reclama vie la oferta carciumii. Umbla zvonul ca omul ar avea si-o ferma, de unde provin multe din carnurile servite.
Recomand cu incredere bunaoara platoul vanatoresc -- carne in nestire, in diverse forme, in varianta x2 sau x4.
Insa punctele lor forte raman mancarurile gatite.
In general, e o locanta usor neconformista. Una dintre chestiile care pe mine m-au iritat/amuzat intotdeauna la ei este legata de unul din felurile favorite -- ciolan afumat pe fasole. Pentru vreo 25 de lei (ultima data cand am verificat) baietii iti aduc un ciolan gigantic si absolut delicios, tragand usor peste juma de kil (OK, cu os cu tot), impreuna cu circa 30 de boabe de fasole.
Toate tentativele mele de a le explica faptul ca ei, de fapt, pierd bani punand disproportionat de multa carne la disproportionat de putina fasole... au esuat.
Singura posibilitate de a echilibra situatia este de a comanda 1-2 portii de fasole chioara in plus.
Asa incat recomand cu toata increderea, pentru o masa de doua persoane, cate un bors de miel (divin...), plus un singur ciolan si 1-2 portii de fasole... contra a cca 50 de lei.
N-o sa credeti pana nu incercati.

Totusi, un avertisment -- din niste motive care nu tin de ei, n-am mai fost pe-acolo de vreo doi ani, lucrurile pot sa se fi schimbat intre timp.

  Inapoi la articolul Un restaurant pe saptamana: Burebista - un restaurant cu specific (de supermarket) romanesc (O cronica subiectiva)

Setari Cookie-uri