Comentarii pe articolul Primele date dupa TVA majorat: Inflatia a sarit la 7,14% in iulie. Vezi top cresteri de preturi


Caruselul majorari taxelor(TVA deocamdata),isi arata coltii

Moscviciov Andrei la 11 August 2010, ora 11:40
Majorarea brutala a cotei TVA, induce primele socuri asupra economiei.Cind vorbim de economie,efctele se disipeaza amplificat in intreaga societate , in toate componentele ei.,si in plan micro are efecte dezastruase asupra bugetelor individuale.
Daca bugetul consolidat , a rezolvat temporar diminuarea deficitului, pe termen mediu si lung problema echilibrului macroeconomic ramine totusi cronica.Asta ptr ca masura majorarii taxelor , ar fi trebuit precedeta de o reducere structurala a cheltuielilor , si de o redefinire a prioritatilor in ce priveste natura si eficienta cheltuielilor.
Descentralizarea executiilor bugetare, cu un set de reguli bazate pe eficienta si responsabilizarea factorilor de decizie,in paralel cu diminuarea alocatiilor de la bugetul consolidat, ar fi putut rezolva pe termen lung presiunea deficitului, si ar fi eliberat ordonatorii principali de credit da a
distribui discretionar fluxurile de trezorerie /permanent cu sold negativ.Aceasta masura ar face din statul roman un partener social credibil si riguros.Adica exact ceea ce poate stimula o constiinta civica , care incurajeaza conformarea voluntara a contribuabililor.Si pe de alta parte asigura o reala perdictibilitate a incasarilor bugetare.Politica fiscala trebuie sa respecte minimal , onestitatea , fermitatea, impartialitatea si consecventa.A aplica perpetuu presiune coercitiva asupra unor contribuabili captiv dealfel, este lipsit de moralitate politica.
Macar ptr executia bugetara pe 2010 diminuare costurilor bugetare este(era) esentiala.. Acest lucru nu se intimpla si peste citeva luni vom fi in aceeasi situatie de deficit, urmind alte masuri de majorare a taxelor, fenomenul evoluind in spirala.
Aceste lucruri sunt cunoscute cu certitudine, si astfel se naste firesc intrebarea:" de ce Romania nu alege calea
normalitatii macar in domeniul fiscal, bugetar?
Sunt citiva oaneni care decid si in mod real ar putea imprima
directia corecta."
Mai e poate de pauperizat cite ceva dina cest iures in care nimeni nu intelege daca " afurat sau i s-a furat".
De aceasta data materialul care dispare e tocmai contributia , contribuabilului ramin. Pina acum citiva ani era vorba de contributiile ultimilor decenii, de azi e vorba de cele viitoare, pe multe generatii de acum inainte amanetate.
In realiate, fenomenul e mult mai simplu, si usor de inteles
chiar de cei care decid prin vot direct, personajele carora le incredinteaza propriile buzunare.

  Inapoi la articolul Primele date dupa TVA majorat: Inflatia a sarit la 7,14% in iulie. Vezi top cresteri de preturi

Setari Cookie-uri