Comentarii pe articolul Cat trebuie sa economisesti anual pentru a trai decent la pensie?


lipsa de bun simt

Girleanu Adrian la 22 Septembrie 2010, ora 13:56
Este cel putin lipsa de bun simt sa redactezi asemenea titluri intr-o tara in care se traieste sub limita subzistentei ....intr-o tara in care salariul minim este de 150 euro...,si daca i-am pune pe toti deoparte si tot nu s-ar stringe etatia bani intr-un an .Asa vreti sa faceti reclama mascat a firmelor de asigurari de viata si fonduri private ptr pensii ,batandu-va joc de peste 85 % di populatie care nu are nici teoretic asemenea venituri ,...sau ei nu vor avea la pensionare aceleasi nevoi?...
Rusine ...manipulatorilor.
Tudor Ionel la 23 Septembrie 2010, ora 00:27
Nu e nici o lipsa de bun simt. Dumneavoastra nu ati inteles articolul. In articol se vorbeste despre o diferenta care sa permita un nivel al veniturilor la pensie care sa permita acelasi stil de viata dupa pensionare. Sumele sunt pe medie nu pe minim. Indiferent de nivelul sumelor vehiculate in articol si care se pot incadra intr-o anumita marja de eroare, ideea este ca fara a pune deoparte intr-o pensie privata de-a lungul vietii, risti sa te injuri singur la batranete pentru ca nu ai avut singur grija de tine. Sistemul public de pensii asa cum este organizat astazi nu iti va permite un nivel al veniturilor mai mare de 45% fata de nivelul mediu al veniturilor lunare din timpul vietii active.
Indignarea dumneavoastra o pot intelege pentru ca intr-adevar in Romania majoritatea oamenilor nu traiesc in conditii decente, dar mentalitatea oamenilor trebuie schimbata atunci cand mai este timp. Nu trebuie sa ajungem la vorba zicalei: "Da-i Doamne, romanului mintea cea de pe urma"
Cristian Craciun la 23 Septembrie 2010, ora 10:01
foarte pertinent comentariul si la obiect ,daca macar jumatate din romani ar intelege si ar vedea adevarul lucrurile ar sta altfel.
Tom la 23 Septembrie 2010, ora 15:57
mda...ce idee buna..ia sa pun si eu deoparte 1.700 de euro pe an ...din cei 2.000 pe care ii castig(ANUAL)...de ce nu m-am gandit si eu la asta?
noroc ca cineva a facut un studiu de caz..pertinent..si la obiect
aaa...o sa-i spun si mamei..care dupa 35 de ani in invatamant...are o pensie de 1800 euro(ANUAL-->>>si nici nu e prea rau..in comparatie cu altii).
And yes..I`m being freaking sarcastic...
Girleanu Adrian la 23 Septembrie 2010, ora 17:41
Imi pare rau ca am fost inteles gresit ..,cunosc sistemul propus si l-am inteles de cind multi din cei care se pronunta aici nu stiau ce este o pensie privata,...decat acum cand a inceput sa se vorbeasca mai mult despre aceasta adevarata problema .Am un fond pentru pensie de 7 ani plus un alt contract cu asigurare de viata si acumulare care este separat de ceea ce-ti impune sa faci o banca in cazul unui credit ,...deci cu alte cuvinte nu condamn viitorul sistemului de pensii private ,intr-adevar aceasta este solutia ,sau cel putin una pertinenta pentru vremurile pe care le traim,dar m-a deranjat ca pe fondul social existent in Romania la aceasta data vine o asa zisa "sursa" in cazul de fata de la AVIVA si incearca sa speculeze o situatie incerta in rindul societatii ptr a o fructifica in interes propriu .Daca termenul de lipsa de bun simt a fost prea dur imi cer scuze pentru cei care sunt un pic mai pudici .
Ideea este ca socitatea noastra nu este pregatita acestor schimbari de mentalitate si mai ales o mentalitate de masa din cauza constringerilor economice .Apropierea se poate face doar crescind nivelul de trai ,implicit al culturii economice s.a.m.d....,n-ai cum sa ceri sa vina catre tine fond de pensie privat un om care este constient de nevoile sale viitoare la pensie ,ar fi de acord sa economiseasca dar bugetul si venitul de multe ori este mult sub ceea ce ar trebui sa economiseasca .In conditiile de fata societatea romaneasca se indeparteaza de acesta posibilitate de a economisii tot mai mult .Viitorul din acest punct de vedere este intr-adevar sumbru ptr o mare masa de cetateni onesti care mai spera ca vor ajunge si ei sa se bucure de o pensie de oricare va fi ea,de stat sau privata .

...asa ca :...LA BUNA PARERE

  Inapoi la articolul Cat trebuie sa economisesti anual pentru a trai decent la pensie?

Setari Cookie-uri