Comentarii pe articolul Se justifica sau nu pretul la carburanti? Vezi aici ce spune Consiliul Concurentei


Pretul Carburantilor

Grigoras Dinu la 12 Ianuarie 2011, ora 09:27
Este adevarat ca pretul fara taxe al carburantilor in Romania asa cum ne este prezentat in tabelul de mai sus,nu difera de cel practicat in UE.Pe noi,de fapt,ne intereseaza cauzele pentru care pretul la pompa este asa de mare.Ne mai intereseaza,deasemenea,cat la suta din totalul carburantilor vanduti pe piata noiastra provine din interior si care este pretul de achizitie.In rest,trebuie sa intrebam guvernul daca ,fata de perioada anterioara scumpirii,a introdus noi taxe sau le-a marit pe cele existente.In acest fel vom afla pe adevaratii vinovati.Se pare ca d-l Boc traiaeste intro alta tara.
Gaspar Iulian la 20 Ianuarie 2011, ora 04:13
Am calatorit in intreaga Europa ,pana in Spania.
Cred ca si acest domn Chiritoiu,cu toate titlurile sale docente traieste cu capul in nori ca sa nu-i spun ca este putin cam bine retribuit.
De ce?
De ex. in 2010 : Preturi motorina (le pot justifica cu bonurile de la pompe)
Romania - 1,17 Eur (alimentat Deva,Arad)
Ungaria - 1,17 Eur (Budapest)
Slovenia - 1,11 Eur (Maribor)
Austria - 1,02 Eur (Hartberg,Sonenberg)
Italia - 1,18 Eur (Dobbiaco-Tyrol nord,valPusteria)
Franta -1,09 - 1,2 Eur (Antibe,Nice)
Andorra - 0,935 Eur ( Canillo,EnCamp)
Spania - 1,01 Eur (Seu d'Urgeull,San Vincent del Horst)
Ce inseamna asta? Asta inseamna ca de ex. in Austria,o tara care are venit salarial mediu aprox. 1400 Eur,se cumpara cu un pret cu aprox. 15% mai mic decat in Romania care are un venit salarial mediu net aprox. 200-250 Eur.
Rolul Consiliului concurentei,cred ca este acela de a sluji interesul cumparatorului ,astfel ca un anumit nivel de salarizare,in valori absolute ar trebui sa incurajeze un nivel de profit in valori absolute;de asemeni cred ca era interesant ,daca sunt in stare sa ne fi comunicat si nivelul accizelor si taxelor de drum,Tva si altor taxe incluse ca sa ne facem o imagine de pret!!!!!
Apoi daca este piata unica,cred ca nu se supara nimeni in Europa daca la noi pretul ar fi sub Austria,apropiat de Andorra (nu este tara comunitara dar este tara asociata),undeva in jurul cifrei de 0,9 Eur
Aveti idee cate mari companii de transport se aprovizioneaza de afara cu motorina? Cat pierdem prin asta? Nu vedeti ca numai accidental se face plin la Tiruri in Romania! dar pentru a observa asta trebuie sa gandesti totusi ! Cu multumiri!!! La multi ani !!
PS. Hai sa nu dam vina pe Boc ,de fapt el este cel cae rs-a autosesizat si sensibilizat la aceasta problema;Nastase si Tariceanu nu au facut altceva decat sa le aduca la acest nivel.........

  Inapoi la articolul Se justifica sau nu pretul la carburanti? Vezi aici ce spune Consiliul Concurentei

Setari Cookie-uri