Nu ma intereseaza ceea ce spun altii, conteaza doar ceea ce doresc eu sa fac

Cand ceva nu iti mai face placere, cred ca este momentul sa mergi mai departe. Viata e prea scurta ca sa fie nefericita. Daca te trezesti stresat si nefericit, inseamna ca viata ta e gresita” - Richard Branson, unul dintre cei mai excentrici antreprenori si fondatorul imperiului Virgin, ramine unul din oamenii pe care ii admir foarte mult. Multi spun ca antreprenorii se nasc, altii spun ca antreprenorii pot fi creati in scoli, unii, dimpotriva, spun ca ei se nasc si ca scolile doar ii slefuiesc, ii formeaza.

Antreprenor si investitor roman, Ioan Badea, va scrie constant articole de opinie pe Wall-Street.ro. El declara: „Cred in curajul schimbarii si in capacitatea antreprenorilor romani de a se reinventa in permanenta”

Exista anumite “ingrediente” de succes?

Cred ca in primul rand trebuie sa fii impacat cu tine insuti. Lucrul care pe mine personal ma face fericit in fiecare zi este acela ca am reusit sa ma cunosc si sa ma asum pe mine insumi. Am in sfarsit puterea de a nu copia pe nimeni, de a fi original in felul meu. In momentul in care te accepti si crezi in tine si in capacitatea ta de face lucrurile, atunci vine si curajul de a visa, de a -ti imagina si de a spune intr-o zi, voi fi: presedinte, director, medic, etc. Vorbesc aici despre aceea putere a mintii, despre capacitatea de a crea in imaginar lucrurile, de a le vedea efectiv, chiar daca ele nu exista inca. Lucrez cu strategii si obiective, dar si cu vise si pasiuni. Apoi, un alt „ingredient” important de succes si care depinde numai de noi insine este perseverenta, determinarea ta personala pentru angajamentul pe care il ai, aceea incapatinare de a nu te lasa, de a nu ceda si a te da batut. Despre toate acestea voi vorbi si in cartea pe care o pregatesc pentru perioada urmatoare.

De ce fac nebunia asta

Desi am foarte multe lucruri de facut in fiecare zi, fac acest gest de responsabilitate sociala daca vreti fata de antreprenorii mai tineri si care vin in urma mea. Asa cum la randul meu ma bucur si ma hranesc cu experientele traite de antreprenorii mai experimentati decat mine, tot asa doresc la randul meu sa impartasesc cu cei mai tineri gandurile si experientele mele astfel incat acestia sa aiba la randul lor niste repere, sa fie mai avizati cand vor trece prin anumite experiente de genul celor traite de mine. Imi place ca oamenii care ma inconjoara sa fie curajosi si capabili sa invete, dar mai presus de toate sa fie indrazneti. Cred foarte mult in Romania si in potentialul tarii noastre de a deveni in regiune cea mai interesanta economie, o tinta pentru investititori din toate colturile lumii.

Care sunt temele pe care le voi aborda in urmatoarele articole


In articolele viitoare voi impartasi din experientele traite in afaceri si din care am invatat enorm.Vom vorbi despre antreprenoriat, despre sindromul manager patron si despre cat de importante sunt planificarea mentala a business-ului si increderea in echipa. Voi scrie despre sursele de energie pentru antreprenori si noua ordine in antreprenoriat. Daca va place provocarea pe care v-am lansat-o, va astept propunerile si ideile pe adresa: ioan@badea.com