ZF : OMV Petrom, sub lupa Consiliului Concurentei

ZF : OMV Petrom, sub lupa Consiliului ConcurenteiOMV Petrom (SNP), cea mai mare companie din Romania, este investigata de Consiliul Concurentei impreuna cu alte companii mari de pe piata carburantilor pentru ca ar fi incalcat reglementarile in materie de concurenta prin retragerea unui sortiment de benzina de pe piata, potrivit unui raport transmis de companie Bursei de Valori Bucuresti, scrie Zf.ro.

"OMV Petrom a primit un raport de investigatie de la Consiliul Concurentei cu privire la pretinsa incalcare a reglementarilor privind concurenta, ca urmare a retragerii de pe piata a Eco Premium (benzina fara plumb aditivata cu substitut de plumb). Pretinsa incalcare priveste o serie de actori importanti ai pietei de carburanti.


Dailybusiness.ro : Previziuni pe piata de imobiliare pentru 2012

Dailybusiness.ro : Previziuni pe piata de imobiliare pentru 2012Imobiliarele locale au avut parte de un inceput de an linistit, marcat chiar de un optimism ponderat pe toate segmentele. Intre timp insa, turbulentele economice globale au adus "fiori", iar piata a intrat din nou in asteptare, inainte de a apuca sa se miste cu adevarat, scrie Dailybusiness.ro.

“Nu am simtit diferente, piata este oricum una tensionata, cu putini jucatori care au acces la finantare”, a spus Christian Hiver, seful companiei Paladin Management.

Capital: Cine s-a adaptat cel mai bine la criza

Capital: Cine s-a adaptat cel mai bine la crizaCompania de consultanta Lisbon Council a publicat ieri un studiu care documenteaza felul in care tarile din zona euro s-au adaptat la agitatia financiara crescanda de pe continent. Studiul analizeaza tarile care au facut cele mai mari progrese si se uita la trei factori principali in fiecare din cele 17 tari ale zonei euro, scrie Capital.

In primul rand sunt analizate corectiile externe, urmate de cele fiscale si in final sunt observate modificarile costului unitar real al muncii. Fiecarei tari i s-a aplicat un scor si i s-a atribuit o pozitie pe baza rezultatelor acestor investigatii. In functie de acesti factori fiecare tara primeste un scor, care poate ajunge la maxim 10 puncte, dupa cat de bine s-a adaptat la noile conditii.

Money.ro : Incepe constructia unei otelarii de 150 de milioane de euro la Dunare

Money.ro : Incepe constructia unei otelarii de 150 de milioane de euro la DunareFabrica va fi situata in Oltenita si va incepe sa produca din 2014 iar investitorul este o companie indiana. Indienii si rusii sunt singurele prezente notabile in siderurgia romaneasca, potrivit Money.ro.

Compania indiana Transdanube Industries incepe, din vara anului viitor, constructia unei otelarii de 150 de milioane de euro in orasul dunarean Oltenita. Fabrica va fi gata doi ani mai tarziu si va avea o capacitate de 500.000 de tone de otel lichid si 450.000 de tone de otel-beton anual ceea ce o va transforma in cea mai mare unitate de profil de pe teritoriul Romaniei. Inseamna, totoodata si una dintre cele mai mari investitii in Romania din ultimii ani.

Potrivit primarului din localitate, Costinel Milescu, otelaria va da de lucru la 450 de oameni, mare parte localnici. Pe orizontala se vor mai crea alte 600 de locuri de munca.

EVZ : Demnitarul Apostu rancezeste in cea mai rea puscarie din tara

EVZ : Demnitarul Apostu rancezeste in cea mai rea puscarie din taraArestul din Cluj e intr-un subsol fara ferestre. Camerele sunt cutii de conserve de patru mp. Primarul isi face nevoile in galeata de la capatul patului, iar mirosul e insuportabil, scrie evz.ro.

Dupa ce a fost arestat pentru 29 de zile, Sorin Apostu a fost incarcerat in arestul IPJ Cluj, intr-o celula pentru doua persoane care are patru metri patrati.

Culmea este ca mai multi politicieni au trecut prin arest, la vremea lor, s-au plans de conditiile infernale, dar niciunul, cat a mai stat in functie, n-a schimbat in bine situatia de-acolo. Aceasta deoarece exista de mai multi ani memorii ale agentilor de politie care lucreaza la arest si care solicita fonduri pentru a moderniza acest beci ramas in aceeasi stare de cateva secole.