Tu trebuie sa vii cu propunerea

Tu trebuie sa vii cu propunereaNegocierea inseamna de fapt o conversatie. Ca aceasta conversatie sa inceapa tu esti cel care trebuie sa o initieze, pentru ca de cele mai multe ori seful tau e multumit cu situatia actuala.

Pentru acesta, lucrurile lasate asa cum sunt inseamna economisire de timp si bani. Tu esti singura persoana motivata sa isi schimbe situatia, iar daca tu nu ceri acest avans nici nu il vei primi.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Calculeaza cat pierzi daca nu ceri

Calculeaza cat pierzi daca nu ceriDe multe ori nu ne dam seama cati bani pierdem daca nu cerem atat cat ne este necesar.

Fa un calcul cat de multi bani poti pierde daca astepti si nu iei atitudine pentru marirea salariului. Atunci cand nu negociezi poti pierde o multime de bani.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Doua argumente sunt suficiente

Doua argumente sunt suficienteContrar parerii generale, la o renegociere a salariului nu trecuie sa argumentezi cu 20 de motive cererea ta. Unul sau doua argumente solide se pot dovedi exact cele necesare pentru a obtine un avans.

Inainte de a merge la negociere analizeaza care sunt cele mai improtante motive pentru care consideri ca meriti o marire, apoi concentreaza conversatia pe acele motive.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Negocierea insasi este negociata

Negocierea insasi este negociataMulti angajati nu isi dau seama ca stabilirea unei date a negocierii este din nou un proces de negociere.

Este important sa stii ca poti negocia atunci cand isi propui si daca esti amanat poti propune stabilirea unei date fixe.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Nici sefului tau nu ii place sa negocieze

Nici sefului tau nu ii place sa negociezeChiar daca nu ai crede nici sefului rau nu ii place sa negocieze. Acest lucru poate veni dintre serie de motive, de la a nu ii placea sa dezamageasca oamenii la a-i fi teama ca nu se pricepe.

Abordarea acestei conversatii viitoare ca pe un exercitiu de persuasiune sau prin evidentierea unui rezultat pozitiv pentru ambele parti va face acest proces mai usor de realizat pentru amandoi.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Sursa foto: freedigitalphotos.net