Millennium Bank - 10 mil. euro

Millennium Bank - 10 mil. euroMillennium Bank si-a majorat in martie capitalul cu 10 milioane euro.

Banca si-a diminuat cu 35,2% pierderile in primul semestru, de la 10,1 milioane euro in prima jumatate a anului trecut la 6,5 milioane euro.

In primul trimestru, Millennium Bank Romania a avut pierderi de 3,4 milioane euro, comparativ cu un rezultat negativ de 6,4 milioane euro in perioada similara a anului trecut.

MKB Romexterra Bank - 14,7 mil. euro

MKB Romexterra Bank - 14,7 mil. euroMKB Romexterra Bank si-a majorat in luna iunie a acestui an capitalul social cu 14,7 milioane euro.

La inceputul lunii aprilie, MKB Romexterra, parte a grupului maghiar MKB, a fost vanduta catre fondul american de investitii PineBridge Investments. Intelegerea se afla in prezent pe masa BNR, banca centrala urmand sa-si dea acordul asupra finalizarii tranzactiei.

In cadrul AGA din luna aprilie, actionarii MKB Romexterra au decis, pe langa majorarea capitalului, si schimbarea denumirii juridice a bancii, in Nextebank.

Intesa Sanpaolo Bank - 16 mil. euro

Intesa Sanpaolo Bank - 16 mil. euroIntesa Sanpaolo Bank, subsidiara locala a grupului italian cu acelasi nume, si-a crescut capitalul cu 16 milioane euro in septembrie.

Banca a fuzionat de curand CR Firenze, iar noua entitate a ajuns la o retea nationala de 90 de unitati, cu circa 1.000 de angajati si active totale de peste 5 miliarde lei.

Banca Romaneasca - 17,5 mil. euro

Banca Romaneasca - 17,5 mil. euroBanca Romaneasca, subsidiara locala a National Bank of Greece (NBG) si-a crescut in luna aprilie capitalul cu 17,5 milioane euro, conform ONRC.

In ultimele saptamani se vorbeste ca doua dintre cele mai mari banci din Grecia, NBG si EFG Eurobank, prezente si in Romania, negociaza o fuziune care ar crea cea mai mare institutie de credit de pe piata elena.



Garanti Bank - 17,9 mil. euro

Garanti Bank - 17,9 mil. euroGaranti Bank si-a marit capitalul cu 17,9 milioane euro in ianuarie.

Banca a obtinut in primul trimestru un profit net de 4,1 milioane de euro, cu aproximativ 70% mai mult decat in aceeasi perioada din 2011

OTP Bank - 32,15 mil. euro

OTP Bank - 32,15 mil. euroOTP Bank si-a majorat capitalul social cu 140 milioane lei (32,15 milioane euro), pana la un nivel de 682,9 milioane lei (157 milioane euro).

TP Bank Romania a raportat o pierdere de 242 milioane forinti (869.000 euro) pentru primul semestru, fata de un profit de 1,47 miliarde forinti in prima jumatate a anului trecut, dupa ce castigul din trimestrul al doilea a compensat in mare parte rezultatul negativ din primele trei luni ale anului.

Credit Agricole - 53 mil. euro

Credit Agricole - 53 mil. euroCredit Agricole si-a majorat in luna iulie capitalul cu aproape 53 milioane euro.

In iunie, Banca Nationala a Romaniei si-a dat acordul pentru cumpararea pachetului de actiuni ale subsidiarei Emporiki Bank din Romania de catre Credit Agricole, astfel ca banca a preluat denumirea grupului francez.

Astfel, Emporiki Bank Romania a adoptat oficial numele comercial si sigla Credit Agricole.

2. Volksbank

2. VolksbankVolksbank Romania si-a majorat anul acesta capitalul cu 83,4 milioane euro.

Volksbank trebuie sa vanda pana la sfarsitul anului 2017 subsidiara din Romania, conform unui plan de restructurare a grupului austriac, care prevede si renuntarea la alte active, aprobat de Comisia Europeana.

BCR - 146 mil. euro si 14,16 mil. euro

BCR - 146 mil. euro si 14,16 mil. euroBCR a operat in ianuarie o majorare de capital de 146 milioane euro, dar si una in august de 14,16 milioane euro.

Banca a inregistrat in trimestrul al treilea al anului o pierdere neta de 212,5 milioane lei, in scadere cu 11,3% fata de perioada aprilie-iunie, pe fondul cresterii provizoanelor de risc aferente creditelor si a scaderii veniturilor din comisioane si tranzactionare.

Totodata, BCR a anuntat ca vreas sa atraga 110 milioane euro printr-o majorare de capital in cadrul careia actiunile nou emise vor putea fi cumparate la un pret de 0,65 lei/titlu, de peste sase ori mai mare decat valoarea nominala, de 0,1 lei/actiune.