Amazon

AmazonCentrul de software deschis de retailerul Amazon la Iasi in 2005 a ajuns la peste 100 de angajati, iar recrutarile continua, insa oficialii companiei nu au dorit sa precizeze cati oameni vor mai angaja pana la finalul lui 2012.

Pe site-ul centrului sunt publicate 23 anunturi de locuri de munca, cele mai multe fiind pentru ingineri de dezvoltare software. Pe de alta parte, nu este precizat care dintre aceste anunturi mai sunt valabile, unele dintre fiind publicate chiar din decembrie anul trecut.

“Echipa din Iasi este dedicata dezvoltarii platformei Amazon, dezvoltatorii nostri avand astfel sansa de a lucra la proiecte care au impact in mai toata lumea Amazon. Pe langa grupul software, in Iasi mai avem o organizatie de servicii de business, care ofera suport catre organizatiile de retail europene”, spune Lucian Vornicu , directorul general al Amazon Development Center Romania.

Centrul de dezvoltare software al Amazon in Romania a fost deschis la Iasi in 2005, iar anul trecut a avut o cifra de afaceri de 2,47 milioane de euro si un profit net de aproape 170.000 de euro.

SoftVision

SoftVisionFurnizorul clujean de servicii de outsourcing software SoftVision vrea sa recruteze inca 100 de oameni pana la finalul anului si astfel sa ajunga la circa 800 de angajati.

Printre pozitiile deschise se numara cele de dezvoltare pentru platforme precum iOS, .NET, Java, PHP, Web, testare si managementul proiectelor.

„Pe langa acestea, am angajat in acest an si pe alte specializari: Java, Android, baze de date, C/C++/QT”, a afirmat pentru Wall-Street.ro, George Stan, director general al companiei.

Managerul adauga ca sunt mai dificil de gasit specialisti IT care sa doreasca sa se reorienteze spre tehnologii noi, precum iOS, Android sau Web (JavaScript, PHP, Design).

Softvision este o companie fondata in 1998 care anul trecut a avut o cifra de afaceri de circa 5,3 milioane de euro si profit net in jurul a 285.000 de euro.

Furnizorul de software are 700 de angajati, dintre care mai bine de 500 la Cluj-Napoca, unde se afla si sediul central al companiei. Softvision are sapte birouri in Cluj si filiale in Baia Mare, Iasi, Timisoara. De asemenea, clujenii au un birou de vanzari pentru piata americana, in San Jose.

Compania ofera servicii de outsourcing in domeniul dezvoltarii software, internet/intranet, networking, aplicatii de business, servicii de suport si de asigurare a calitatii.

EBS

EBSFurnizorul clujean de servicii si solutii software EBS vrea sa angajeze circa 60 de de economisti si informaticieni pana la finalul anului, ajungand astfel la aproximativ 580 de angajati, a precizat pentru Wall-Street.ro, Daniel Metz (foto), directorul general al grupului.

De la inceputul anului, grupul a angajat aproximativ 130 de persoane, cei mai multi oameni fiind angajati pe specializarile SAP ABAP, SAP Functional, JAVA, Embedded si.Net

Fondat in Cluj-Napoca, grupul EBS este format din companiile EBS Romania si DocEssensis si are birouri si in Sibiu, Bucuresti, Brasov, Timisoara si Iasi.

EBS are in jur de 380 de angajati in Cluj, iar pana la finalul anului numarul lor va creste la peste 400. Pe de alta parte, in Sibiu compania are 80 de oamani, 20 la Brasov, cate 15 la Timisoara si Bucuresti si 10 la Iasi.

Pentru anul acesta, conducerea grupului se asteapta la o cifra de afaceri de peste 12 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 35% fata de 2011.

TeamNet International

TeamNet InternationalTeamNet International, unul dintre cei mai mari integratori de sisteme informatice de pe piata locala, are peste 100 de posturi deschise pentru centrele pe care le detine in tara, in Bucuresti, Ploiesti, Timisoara si Iasi.

Integratorul caura programatori si dezvoltatori JAVA si .Net, analisti, arhitecti de solutii IT, testeri, dar si oameni pentru pozitii de management.

TeamNet International avea la inceputul lui septembrie peste 550 de angajati, iar Avramescu estimeaza ca pana la finalul anului integratorul va ajunge la mai mult de 600 de salariati.

Anul acesta, compania ar putea ajunge la o cifra de afaceri de 45 de milioane de euro, comparativ cu 35 de milioane de euro anul trecut.

Integratorul ofera servicii de implementare de solutii informatice (software, hardware, comunicatii), consultanta IT, dezvoltare si implementare de solutii software dedicate si garantie, mentenanta si suport post-implementare.

Endava

EndavaEndava, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, vrea sa angajeze pentru centrul de la Bucuresti in jur 160 de angajati pana la jumatatea anului viitor, ajungand astfel la 260 de salariati in Capitala.

Centrele din Romania, de la Iasi, Cluj-Napoca si Bucuresti, ale companiei britanice au in total 600 de angajati.

Dintre acestia, in jur de 100 lucreaza pentru centrul din Capitala. Angajatii de la Bucutesti sunt specializati in utilizarea metodologiilor de dezvoltare Agile pentru livrarea de proiecte software, in principal pentru clienti din domeniile servicii financiare si servicii online din din Marea Britanie si Statele Unite

Compania ar putea creste de la circa 600 de salariati in prezent la peste 1.000 de angajati in urmatorii trei ani in Romania, dar daca va avea sustinere din partea autoritatilor locale.

Reprezentantii companiei precizeaza ca un astfel de suport le-ar permite ca pana in iulie 2013 sa depaseasca 260 de angajati in Bucuresti, iar pana in 2014, sa numere peste 600 de angajati in Capitala.

„Ne dorim sa crestem afacerile din Romania si chiar sa dublam numarul de angajati in urmatorii 3 ani, daca vom continua sa beneficiem de facilitatile fiscale si de alte programe de ajutor acordate de stat. Romania este in continuare o destinatie nearshore atractiva, insa concureaza cu alte state din regiune, precum Bulgaria, Ucraina, Cehia, Slovacia, dar si cu statele Baltice si Rusia”, spune John Cotterell (foto), directorul general al companiei britanice Endava.