Norvegia - 4,75 miliarde $ / 0,93% din PIB

Norvegia - 4,75 miliarde $ / 0,93% din PIB

Guvernul Norvegiei a furnizat recent suma de 4,75 miliarde de dolari (0,93% din PIB), sub forma de ajutor pentru tarile aflate in curs de dezvoltare aflate la nevoie. Tara scandinava a fost activa intr-o serie de proiecte de ajutor diferite din intreaga lume, contribuind cel mai recent la eforturile de ajutorare din Filipine, care inca nu isi revine in urma daunelor colosale generate de trecerea puternicului taifun Haiyan.

Norvegia a fost, de asemenea, un partener global in multe alte programe majore din intreaga lume, contribuind la asistenta oferite tarilor in curs de dezvoltare din intreaga lume.

Suedia - 5,24 miliarde $ / 0,99% din PIB

Suedia - 5,24 miliarde $ / 0,99% din PIB

Suedia, o alta tara europeana care a contribuit cu o suma semnificativa de bani sub forma de ajutor pentru dezvoltare in ultimii ani, a oferit recent 5,24 miliarde de dolari, echivalent cu 0.99% din PIB, in contributii la diferite programe. Tara scandinava are un consiliu de specialitate, denumit Agentia Internationala de Cooperare pentru Dezvoltare, care determina modul in care ajutorul urmeaza a fi distribuit catre alte tari si programe sociale din intreaga lume.

Aceasta abordare directa reprezinta o parte din motivele pentru care Suedia a ramas un jucator activ si eficient atunci cand vine vorba de fonduri pentru dezvoltare la nivel mondial.

Australia - 5,44 miliarde $ / 0,36% din PIB

Australia - 5,44 miliarde $ / 0,36% din PIB

Australia doneaza 5,44 miliarde de dolari anual, ceea ce reprezinta 0.36% din PIB al sau. Unul dintre cele mai mari proiecte ale sale este programul de dezvoltare a agriculturii, care ofera oamenilor sansa de a imbunatati randamentul culturilor agricole. Totusi, Australia ar putea recurge la reduceri importante cu privire la acest tip de ajutor in viitor, arata sursa citata.

Olanda - 5,52 miliarde $ / 0,71% din PIB

Olanda - 5,52 miliarde $ / 0,71% din PIB

Tara lalelelor reprezinta un alt jucator proeminent in ceea ce priveste ajutorul oferit pentru dezvoltare in intreaga lume, in valoare totala de 5.52 miliarde dolari, sau 0,71% din PIB-ul sau, in ultimii ani. Olanda este, de asemenea, un sustinator ferm al reducerii a saraciei la nivel mondial.

Liderii acestei tari cauta continuu modalitati prin care pot imbunatati economia tarilor in curs de dezvoltare de la zero.

Canada - 5,68 miliarde $ / 0,32% din PIB

Canada - 5,68 miliarde $ / 0,32% din PIB

Canada intra pe lista tarilor cu donatii cu o suma de 5.68 miliarde de dolari (0,32% din PIB), destinata suportului oferit tarilor in curs de dezvoltare, dar cu o serie de probleme. Tard nord-americana a fost, de asemenea, vizibil activa in Filipine in urma taifunului, in contextul in care a furnizat alimente si provizii medicale pentru locuitorii statului asiatic, arata sursa citata.

Japonia - 10,49 miliarde $ / 0,17% din PIB

Japonia - 10,49 miliarde $ / 0,17% din PIB

A treia cea mai mare economie a lumii, Japonia, se afla printre primele cinci tari, in ceea ce priveste valoarea totala a donatiilor din ultimii ani, de 10,49 miliarde e dolari. Desi este o suma considerabila, nu reprezinta decat 0,17% din PIB-ul tarii, ceea ce pare ca japonezii ar fi mai putin generosi decat norvegienii, de exemplu.

In ciuda acestui, fapt, Japonia a avut un impact substantial asupra modului in care ajutorul financiar global este furnizat catre alte tari. Japonia a fost activa recent in initiativele de sprijin impotriva dezastrelor seismice pentru tarile care inconjoara Oceanul Pacific.

Franta - 12 miliarde $ / 0,45% din PIB

Franta - 12 miliarde $ / 0,45% din PIB

Guvernul Franței pare hotarat sa-si respecte angajamentul de a furniza ajutor pentru aproape fiecare colt al lumii. Tara din Hexagon a donat recent 12 miliarde dolari, ceea ce reprezinta 0,45% din PIB, intr-o serie de acte de caritate din intreaga lume. Franta, de altfel, a adaugat pe lista sa noi tipuri de ajutor pentru Africa, o miscare initiat de presedintele Francois Hollande.

Germania - 13,11 miliarde $ / 0,38% din PIB

Germania - 13,11 miliarde $ / 0,38% din PIB

Cu donatii de peste 13,11 miliarde dolari, sau 38% din PIB, Germania se afla printre furnizorii de ajutor de top din lume. Nemtii au fost activi intr-o mare varietate de initiative, inclusiv in Asia centrala si de sud-est. Germania este, de asemenea, cunoscuta pentru faptul ca ofera o gama larga de programe agricole si de investitii tarilor emergente din intreaga lume, arata sursa citata.

Marea Britanie - 13,66 miliarde $ / 0,56% din PIB

Marea Britanie - 13,66 miliarde $ / 0,56% din PIB

Ce de-al doilea cel mai generos donator al lumii, Regatul Unit a oferit suma de 13.66 miliarde dolari, pe parcursul anului trecut, o valoare de aproximativ 0,56% din PIB. Fondurile au oferit multor natiuni sprijinul necesar dezvoltarii economiile locale. Marea Britanie a avut o contributie importanta in cuantumul ajutorului furnizat refugiatilor in urma crizei siriene.

Statele Unite ale Americii - 30,46 miliarde $ / 0,19% din PIB

Statele Unite ale Americii - 30,46 miliarde $ / 0,19% din PIB

Statele Unite este liderul programelor de ajutor la nivel mondial in ultimii ani, cu donatii de 30,46 miliarde de dolari destinat tarilor in nevoie. Desi fondurile mentionate reprezinta doar 0,19% din PIB-ul tarii, valoarea absoluta a donatiilor joaca un rol activ in suportul oferit economiilor din mai multe tari din intreaga lume, arata sursa citata.