Seara de muzica pentru vioara si chitara, cu lecturi din creatia lui Hermann Hesse

Seara de muzica pentru vioara si chitara, cu lecturi din creatia lui Hermann HesseOpt concerte, 19 artisti, muzica, lectura, cultura. Aceasta este invitatia pe care o lanseaza Hibernalul de Chitara ce se deschide pe data de 30 octombrie. Timp de 8 saptamani, publicul este invitat sa ia parte la agapele muzicale gazduite de Rotonda Bibliotecii Nationale in fiecare sambata seara.

Primul concert al Hibernalului de Chitara are loc sambata, 30 octombrie 2010, orele 19.00 si propune un program de muzica latinoamericana pentru vioara si chitara, sustinut de Natalia Pancec si Maxim Belciug. Intre ritmuri, actorul Gabriel Spahiu va oferi cateva momente de popas spiritual in paginile "Jocului cu margele de sticla" de Hermann Hesse.

Concertul are loc in Rotonda Bibliotecii Nationale a Romaniei, str. Ion Ghica 4, iar intrarea este libera.

Programul complet al festivalului este disponibil la www.hibernaldechitara.ro.

Hibernalul de Chitara este organizat de Asociatia Culturala Kitarodia, in parteneriat cu Biblioteca Nationala.

Petrecere de Halloween in amintirea lui Michael Jackson

Petrecere de Halloween in amintirea lui Michael JacksonSun Plaza dedica petrecerea de Halloween amintirii lui Michael Jackson printr-un concert live sustinut duminica, 31 octombrie 2010, ora 20:00 de catre Robert Alexander Giles, cea mai fidela voce a superstarului.

Robert Alexander Giles va sustine un concert live din care nu vor lipsi hiturile si celebrele miscari de dans ale Regelui Pop.

Special pentru spectatori va fi organizata si o competitie inedita de dans si de costume de Halloween. Cele mai originale miscari Moonwalk si cele mai autentice costume Michael Jackson vor fi premiate cu DVD-uri si tricouri de colectie Michael Jackson, scrie iconcert.ro.

Intrarea este libera.
Sun Plaza : Piata Sudului, Bucuresti.

Concert jazz: Herbie Hancock la Bucuresti

Concert jazz: Herbie Hancock la BucurestiCu un portofoliu ce reuneste 50 de albume proprii, peste 20 de milioane de copii vandute in intreaga lume, 12 premii Grammy, un premiu Oscar si numeroase colaborari de succes alaturi de nume celebre precum Miles Davis, Joni Mitchell, Stevie Wonder, Sting, Annie Lennox, Christina Aguilera, Carlos Santana, Norah Jones sau Leonard Cohen, Herbie Hancock este considerat unul dintre cele mai reprezentative nume ale jazz-ului modern international, toamna aceasta publicul roman avand sansa sa-l vada pentru prima data intr-un concert live.

Spectacolul lui Herbie Hancock va avea loc pe 29 octombrie, la Sala Palatului, inscriindu-se alaturi de show-ul Nouvelle Vague in seria evenimentelor Fusion Nights ce vor avea loc toamna aceasta la Bucuresti.

Bucurandu-se de succesul unei cariere de peste cinci decenii, Herbie Hancock este unul dintre numele de referinta ale industriei muzicale internationale, un artist complet ce a adus contributii majore muzicii, influentand in mod determinant genuri precum jazz-ul electronic, muzica acustica sau R&B-ul. Inca de mic copil Herbie Hancock si-a demonstrat talentul, fiind un adevarat geniu al pianului care la varsta de doar 11 ani a sustinut un concert alaturi de Orchestra Simfonica din Chicago.

Hancock si-a descoperit pasiunea pentru jazz ceva mai tarziu, in anii de liceu, fiind puternic influentat de Oscar Peterson si Bill Evans.

Herbie Hancock se va afla toamna aceasta pentru prima data in Romania, artistul urmand a sustine un concert pe 29 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti. Biletele sunt disponibile pe myticket.ro, in reteaua magazinelor Diverta, la Sala Palatului si in Libraria Mihai Eminescu, la urmatoarele categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 80, 120, 160, 200, 240 lei.

Sursa foto: herbiehancock.com

Muzica anilor`80 la Sala Palatului

Muzica anilor`80 la Sala PalatuluiDupa succesul pe care l-a inregistrat prima editie a Back To The 80s in primavara acestui an, organizatorii - Asociatia Culturala Teocta si Kompas Events - organizeaza cea de-a doua editie Back to the 80s, pe 31 octombrie la Sala Palatului.

Back to the 80s si-a propus si a reusit sa aduca si in Romania un concept care s-a raspandit cu rapiditate in intreaga Europa. Sub denumirea de Discotheque 80 , an de an, acest brand aduna la mega-concertele cu vedete din acea perioada a muzicii milioane de oameni dornici de distractie din intreaga lume.

In prima editie, pe scena Salii Palatului, doua trupe legendare au aniversat 25 de ani de hituri: Bad Boys Blue si Alphaville. In cea de-a doua editie, invitatii vor fi Goombay Dance Band, Saragosa Band si Weather Girls.

Festival de muzica veche dedicat lui Bach

Festival de muzica veche dedicat lui BachAjuns la a cincea editie, Festivalul de Muzica Veche a devenit deja o traditie in peisajul bucurestean si national. Editia din acest an este una speciala: festivalul este dedicat operei si personalitatii unui titani al muzicii universale - Johann Sebastian Bach.

Intre 30 octombrie si 1 noiembrie, pe scena Ateneului Roman, va fi un regal al muzicii lui Johann Sebastian Bach. In anul in care se implinesc 325 de ani de la nasterea compozitorului si 260 de ani de la moartea acestuia, Festivalul de Muzica Veche Bucuresti isi propune sa aduca un tribut celui care a daruit culturii universale opere ca Magnificat, Concertele brandenburgice, Variatiunile Goldberg, Ofranda Muzicala sau Arta fugii.

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti este un eveniment dedicat muzicii premergatoare Clasicismului Muzical. Concertele din festival aduc pe scenea bucuresteana sonoritati cu care publicul meloman, si nu numai, are prea putine ocazii sa se intalneasca, sonoritati cum ar fi cele ale epocilor Medievala, Renascentista sau Baroca.

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti si-a castigat deja cotatia de eveniment premium, fiind considerat drept al doilea festival de muzica culta din Romania, dupa festivalul „George Enescu”.

Biletele sunt puse in vanzare prin Reteaua Eventim.


Petrecere de Halloween pentru copii

Petrecere de Halloween pentru copiiBaneasa Shopping City invita parintii si copii la Petrecerea de Halloween care va avea loc in weekendul 30-31 octombrie, incepand cu ora 15:00. Celor mici le este pregatit un program antrenant, care include printre altele parada celor mai fashionable si scary costume, concursul de decorat dovleci, joaca cu cele mai indragite personaje din desenele Cartoon Network si cantecelele copiilor de la Contrapunct.

Poate va sunt familiare secventele de film in care cete de copii costumati merg prin cartier cu un felinar facut din dovleac si apoi bat la usile vecinilor. Cel mai curajos dintre ei ameninta: “Trick or treat!”, care inseamna ca o vor speria pe gazda care nu le va da ceva bun.

Aceasta este una din imaginile clasice ale Halloween-ului, sarbatoarea celebrata in noaptea de 31 octombrie. Desi considerata americana, sarbatoarea de Halloween isi are originea in Europa. In antichitate, celtii organizau festivalul Samhain, prin care le multumeau zeilor pentru recolta.

Obiceiul costumelor se pare ca a fost inspirat de englezi, care credeau ca in noaptea spiritelor rele nu puteau iesi afara decat costumati, pentru a speria fantomele.

Constanta: Petrecere de Halloween la Iaki

Constanta: Petrecere de Halloween la IakiPe 30 Octombrie 2010, Hotelul IAKI din Mamaia organizeaza o petrecere originala de Halloween!

- Bufet Suedez cu diverse preparate
- Cooking Show cu trufe
- Muzica romaneasca si internationala - DJ
- Jocuri de lumini si animatori
- Decoruri speciale

Tariful este de 65 Lei/persoana, iar, pentru grupurile de minim 10 persoane, tariful este de 50 Lei/persoana.

Cluj: Seara de poezie la Amsterdam Caffe

Cluj: Seara de poezie la Amsterdam CaffeAsociatia Studenti pentru Societate Cluj infiinteaza Clubul literar-artistic Catharsis, un proiect ce are ca scop comunicarea si socializarea tinerilor si a altor categorii de varsta pe teme artistice si literare intr-un cadru nonformal cat si stimularea creativitatii artistico-literare in randul tinerilor.

Clubul Catharsis se va deschide printr-o seara de poezie de-amor iar intalnirile din cadrul clubului vor avea loc lunar, in diverse cafenele din Cluj-Napoca pe teme ca: poezia, proza, teatrul, muzica, pictura si altele, scrie clujlife.ro

Seara de poezie @ Amsterdam Cafe - vineri, 29 octombrie 2010, ora 18.00

Brasov: Weekendul misterelor la Castelul Bran

Brasov: Weekendul misterelor la Castelul BranSambata, 30 octombrie seara incepand cu ora 20 si pana duminica dimineata ora 3 putem merge la Treasure Hunt la Castelul Bran, singura noapte din an, cand cheile de rasucesc singure in usi, dezvaluind Castelul iubitorilor de mistere si cautatorilor de comori, scrie iubescbrasovul.ro

Dansul ielelor, muzica tenebrelor vinul sangeriu de la castel si... bineinteles... Contele.

Data: 30 octombrie, 31 octombrie

Loc de desfasurare: Castelul Bran

Pret: 40 ron, elevi/studenti - 20 ron

Imbunatateste informatia

Balul de caritate: Halloween Charity Ball

Balul de caritate: Halloween Charity BallOrganizat de Asociatia Ovidiu Rom, Halloween Charity Ball urmareste strangerea de fonduri pentru programul “Fiecare copil in scoala”, care presupune combaterea abandonului scolar cauzat de saracie si asigurarea accesului la educatie pentru toti copiii.

Tema celei de-a sasea editii este ” Fabulosii ani '50?, participantii la eveniment fiind invitati sa imbrace tinute care sa sugereze aceasta perioada. Seara va cuprinde o receptie, o licitatie tacuta de obiecte donate de celebritati, cina si desigur petrecerea. La Balul de caritate sunt asteptati aproximativ 1000 de invitati, printre care personalitati si oameni de afaceri.

Printre personalitatile care au participat la editiile precedente se numara: Calin Popescu Tariceanu, Bogdan Olteanu, Adriean Videanu, Monica Macovei, Mioara Mantale, Loredana Groza, Andreea Esca, Razvan Ciobanu, Luminita Anghel, Teo Trandafir.

Evenimentul va avea loc pe 30 octombrie 2010, la Palatul Parlamentului.