Logec.ro, blog economic

Logec.ro, blog economic

Wall-Street.ro sustine activ talentele din blogosfera, astfel incat a realizat un top 10 al bloggerilor ce au potential ridicat. Lista ramane deschisa – cunosti un blogger care scrie corect, interesant, original? Nu ezita sa il numesti, in comentarii.

Logec.ro

Bogdan Glavan, 36 de ani este profesor universitar de economie si Director al Centrului de Economie Politica si Afaceri “Murray Rothbard” din cadrul Universitatii Romano-Americane, Bucuresti.

Logica economica” este un proiect prin care el incearca "sa combata neintelegerile si sofismele care populeaza spatiul mediatic, in domeniul socio-economic".

Intr-un limbaj relaxat, pe intelesul tuturor, Bogdan posteaza de cel putin cateva ori pe saptamana - titluri savuroase precum "Eu vreau sa se inchida hipermarketurile fiindca… imi place sa merg la piata" sau "Indicele costului dragostei la maxim istoric de Valentine’s Day" te fac sa dai click si sa zambesti (amar uneori).

PrintesaUrbana.ro - blog social

PrintesaUrbana.ro - blog social

Are 30 de ani impliniti dar asta nu inseamna ca a abandonat povestile.

Scrie acid si cu umor, atrage sute de comentarii, are postari savuroase, bine puse in pagina si documentate.

PrintesaUrbana.ro te face sa zambesti, te zgandare suficient cat sa iti spui parerea pe marginea unui subiect si te atrage prin titluri savuroase precum "Ce vor femeile...sa schimbe (start joc)" sau "Moartea monosprancenei".

Negritoiu.ro - blog economic

Negritoiu.ro - blog economic

Misu Negritoiu are la activ o cariera de 15 ani in ING Bank Romania, dintre care sase ani Director General (2006 – 2012), a “avansat” la pozitia de Chairman ING Romania (non-executive) si Chairman Advisory Board.

Este familiarizat cu munca de “consultanta” – a mai fost Consilier pe probleme economico-sociale si de reforma al Presedintelui Romaniei (1993 – 1996) – "si ma simt bine in postura de “intelept” (in consonanta si cu parul meu grizonat) pe langa colegii mei din echipa bancii, mult mai tineri. Dar pot contribui mai departe la succesul povestii frumoase a bancii pe care am construit-o impreuna", se descrie el.

Este un blog serios, pertinent, si daca te intereseaza sa fii la curent cu recesiunea, miscari bancare si, per total, climatul economic international si intern, urmareste-l.

Bogdanas - Blog de/pentru tineri parinti

Bogdanas - Blog de/pentru tineri parinti

"Suntem doi oameni normali, care din decembrie 2008, isi povestesc experientele, trairile, intamplarile pe acest blog. Nu e nimic extraordinar, nu veti gasi lucruri senzationale, insa veti gasi multe lucruri frumoase, deschidere, si o atmosfera calda de familie. Avem trei copii, iar acest blog le este dedicat lor in cea mai mare masura".

Asa a inceput povestea blog-ului BogdanasBlog, unul foarte util pentru tineri parinti, din prisma faptului ca este scris de oameni care au avut si traiesc inca experienta noilor vieti. Pe langa sfaturi de educatie, tinerii surprind, in postari acide, si probleme ale mediului educational sau recreativ, in legatura cu tanara generatie.

GanduriSiBucatareala - blog culinar

GanduriSiBucatareala - blog culinar

Oana Grecea este mamica, jurnalist, si pasionata de gastronomie. GanduriSiBucatareala este o combinatie apetisanta intre sfaturi gastronimice, articole jurnalistice legate de aceasta activitate, recenzii de carti dar si proprii experimente.

Oana scrie de cateva ori pe saptamana, un ingredient foarte important pentru bloggerii care vor sa atinga succesul, si pune accent pe fotografii si videoclipuri.

Arielu.ro - antreprenor si biciclist

Arielu.ro - antreprenor si biciclist

Ariel Constantinof ar putea avea succes in blogosfera doar pornind de la povestea vietii lui - Are 22 de ani si de peste 2 ani de zile este "seful" Tribului de curieri pe biciclete.

Este nascut in Israel de catre doi parinti 100% romani. "De acolo si acest nume ciudat". A locuit in Israel pana la varsta de 7 ani. De atunci insa locuieste in Romania.

Multe fotografii (realizate cu iPhone-ul, in general) (de) pe Instagram, povesti de succes, istorii din cadrul propriului business de curierat pe bicicleta, recenzii si unele articole, precum "Despre un om care ar trebui sa fie in puscarie si ce-a facut el, cronologic" care au facut inconjurul Internetului din Romania.

Viajoa - blog colectiv de calatorii

Viajoa - blog colectiv de calatorii

Sunt cinci fete, toate au un lucru in comun - pasiunea pentru calatorii.

Asa ca si-au unit fortele in Viajoa, un blog colectiv de calatorii, foarte bine construit si documentat. Pe langa povestiri din excursii proprii, site-ul gazduieste multe fotografii dar si invitatii in excursii "cu Viajoa". Daca vrei sa iti clatesti ochii si sa-ti inciti imaginatia, citeste articole precum "Aventura din spatele excursiei de rafting" sau "Cum ne-am culturalizat in excursia din Transilvania". Din pacate, in ultimul timp, fetele scriu mai rar - probabil fiind ocupate cu...excursiile.

Bucatar Maniac - blog culinar

Bucatar Maniac - blog culinar

Daca titluri precum "Cartofi Aurii", "Muschiulet de porc afumat la rece" sau "Cornulete fragede" transmit stomacului tau semnale placute, atunci nu ai voie sa nu intri pe acest blog culinar.

Daca nu iti transmit nicio senzatie, mai astepata doua ore, sa ti se faca foame. Pe blog, ai putea gasi reteta perfecta pentru tine!

TravelGirls - cum sa calatoresti. Ieftin

TravelGirls - cum sa calatoresti. Ieftin

Ies din tiparul blogurilor de calatorii, fiind scris pentru oamenii "de rand", cei care nu isi permit excursii exotice sau extrem de scumpe.

Cu aproape 10.000 de like-uri pe Facebook, TravelGirls au potential foarte mare sa creasca si mai mult, daca o sa continue sa scrie asa cum o fac de ceva ani - onest, deschis, cu rabdare si mai ales savuros. Recomand "Cum sa vizitezi Lisabona aproape gratis".

Diacritica - pentru limba romana

Diacritica - pentru limba romana

Diacritica este, probabil, cea mai amuzant-acida voce din online-ul romanesc cand vine vorba de gramatica limbii romane. Si, de ce sa nu admitem, de cateva ori si redactorii Wall-Street.ro au apelat (indirect si cu ajutorul Google) la postarile doamnei profesoare, anonime.

Pe langa probleme de gramatica, bloggerita relateaza, cu umor, intamplari din studentie dar si din viata de profesor, in paralel raspunzand si multiplelor dileme legate de limba romana pe care le ridica cititorii sai.

La o limba materna cat mai corecta! Ceea ce va doresc si voua.