CD PRESS SRL - 5 proiecte

CD PRESS SRL - 5 proiecte

CD PRESS SRL, firma care a castigat cele mai multe proiecte la licitatia derulata de catre Ministerul Educatiei si CNEE pe tema noilor manuale din scoli si a manualelor digitale, a incheiat anul trecut cu un rulaj de 1,8 milioane de euro, in scadere cu 16% fata de nivelul inregistrat in 2012, dar cu un plus de 6% fata de nivelul din urma cu trei ani, cand inregistra afaceri de 1,7 milioane de euro.

In ceea ce priveste evolutia profitabilitatii, CD PRESS SRL a incheiat ultimii doi ani pe profit, dupa ce in anul 2011 inregistra o pierdere de circa 400.000 de euro. CD PRESS SRL a reusit in ultimii trei ani sa isi reduca datoriile cu peste 30%, de la aproape 15 milioane de euro, la 11 milioane de euro, fara a renunta insa la personal, numarul de angajati ramanand constant pe toata durata ultimilor trei ani.

CD PRESS SRL a castigat nu mai putin de 5 proiecte din totalul de sase obiecte de studiu la care a participat - doua pentru dezvoltarea suportului pentru manualul scolar de limba si literatura romana (clasa I), unul pentru comunicare in limba romana (clasa a II-a), matematica si explorarea mediului (clasele I si a II-a).

Grup Media Litera + Grup Editorial Litera + SIVECO Romania 2 proiecte

Asocierea Grup Media Litera SRL + Grup Editorial Litera si cu sprijinul dezvoltatorului de software SIVECO au castigat doua proiecte din totalul de sase materii care au necesitat suport de curs actualizat.

Firma Grup Media Litera SRL si-a inceput activitatea in anul 2012, conform datelor raportate la Ministerul de Finante, iar in primul an de activitate a fist pe profit si sa isi creasca rulajele de peste trei ori. Astfel, afacerile Grup Media Litera SRL au crescut de la 11,2 milioane de euro in 2012, la 36 de milioane de euro anul trecut, dar o data cu evolutia business-ului au crescut si datoriile, care aproape s-au triplat de la un an la altul.

In ceea ce priveste afacerile Grup Editorial Litera, acestea au crescut intr-un ritm spectaculos. Afacerile au crescut de la 0,35 milioane de euro, la 8,2 milioane de euro, in timp ce profitul a ajuns la 300.000 de euro, iar datoriile grupului au atins aproape pragul de 8 milioane de euro. Totodata, numarul de angajati a crescut de peste 12 ori, la peste 120 de angajati.

Unul dintre cei mai cunoscuti dezvoltatori de solutii software care a lucrat cu statul, SIVECO Romania, a castigat, alaturi de asocierea Grup Media Litera si Grup Editorial Litera o parte a dezvoltarii continutului pentru obiectele de studiu – Manual de comunicare in limba romana (clasa I) si Matematica si explorarea mediului (clasa I) in urma licitatiei derulata de catre Ministerul Educatiei si CNEE.

Compania a avut inregistrat in ultimii trei ani rezultate stabile, SIVECO Romania mentinandu-se profitabila in tot acest interval. Afacerile SIVECO Romania au scazut cu numai 3% in perioada 2011-2013, profitul a inregistrat un regres de 15%, dar aproape de pragul de 4 milioane de euro, in timp ce datoriile companiei au scazut cu 16%, la circa 23 de milioane de euro.

O scadere mai abrupta a inregistrat numarul de angajati al SIVECO Romania, acesta diminuandu-se cu 26%, la finele anului trecut, compania numarand circa 750 de angajati.

Editura Corvin Deva un proiect

Editura Corvin Deva a castigat in urma licitatiei derulata de catre Ministerul Educatiei, cu scorul de 90,96 puncte, un proiect pentru comunicare in limba maghiara la clasa I.

Afacerile Corvin Deva au crescut in ultimii trei ani cu 33%, la 0,8 milioane de euro in la finele anului trecut, in timp ce profitul a cunoscut un declin de 70%. Editura Corvin Deva numara la finalul anului 2012 – 20 de angajati.

Edu Soft Marketing + Cromatic Tipo SRL un proiect

Firmele Edu Soft Marketing si Cromatic Tipo SRL au castigat proiectul dedicat dezvoltarii de suport pentru manualele de limba engleza – limba moderna I.

Edu Soft Marketing din Targu Mures a incheiat anul trecut cu un rulaj de circa 90.000 de euro, o triplare a afacerii fata de nivelul anului 2011, cand raporta un business de 30.000 de euro.

Desi este o companie mica, profitul a crescut la circa 10.000 de euro, dar si datoriile au cunoscut un avans de 22%. Edu Soft Marketing SRL a ajuns anul trecut la 27 de angajati, conform informatiilor publicate la Ministerul de Finante.

Tot din Targu Mures este si firma Cromatic Tipo SRL. Compania a inregistrat anul trecut de 400.000 de euro si un profit de 3.600 de euro, in timp ce datoriile firmei s-au redus cu 122%. Cromatic Tipo SRL numara la finalul anului trecut 28 de angajati.