Aflata la o distanta de nici o ora de Ramnicu Vacea si aproximativ trei de Capitala, in imediata vecinatate a localitatii Horezu, Cula Greceanu este una dintre cele mai spectaculoase proiecte arhitecturale ale zonei, fiind inscrisa in Lista Monumentelor Istorice de clasa A, de importanta nationala si universala.

Cula Greceanu, scoasa la vanzare de catre Artmark Historical Estate, divizia imobiliara a casei de licitatii Arhmark, se afla intr-una dintre cele mai frumoase zone turistice ale tarii, fiind un loc ideal pentru investitii in scop turistic sau folosind drept muzeu. Constructia se mentine foarte bine, intr-o stare de conservare foarte buna, fiind restaurata si transformata in muzeu in perioada anilor ’60, moment in care a inceput sa beneficieze constant de lucrari de intretinere si imbunatatire.

Citeste si:

Constructia se afla in mijlocul unui teren de peste 5.000 mp cu o priveliste superba asupra vaii si padurilor din jur. Din ansamblu mai face parte si o casa istorica cu o suprafata de 135 mp, iar alaturi se afla domeniul Conacului Greceanu, aflat si el in portofoliul Artmark Historical Estate.

Cula Greceanu, construita din piatra solida, varuita in alb, a intrat in patrimoniul muzeal in anul 1956, ea functionand ca muzeu pana in prezent, aceasta functiune fiind pastrata de catre actualii proprietari, mostenitorii Grecenilor.

Cula Greceanu se intinde pe o suprafata de 336 mp si un teren de 5.340 mp si o amprenta la sol de 112 mp, avand in totalitate 9 camere si o structura P+2 etaje.

Sursa foto: artmarkhistoricalestate.ro