Majoritatea gigantilor bancari s-au ferit sa se alature freneziei create de catre piata criptomonedelor folosind propriile fonduri, insa, se pare ca nu este cazul si pentru cei de la Goldman Sachs, unul dintre cele mai sonore nume din industrie, care isi “ia inima in dinti” si planuieste sa lanseze ceea ce par a fi primele operatiuni de tranzactionare cu bitcoin in cadrul unei banci de pe Wall Street.

Intr-o mutare care ar urma sa ofere mai multa legitimitate criptomonedelor, banca planuieste sa se foloseasca de propriile fonduri, devenind o contraparte pentru clienti, si sa tranzactioneze cu acestia o gama diversa de instrumente financiare ce au ca activ bitcoin, conform nytimes.com.

Vrei sa afli mai multe despre tehnologia blockchain? Inscrie-te gratuit la conferinta Future Banking si vei avea ocazia sa participi la un panel de discutii dedicat impactului pe care il va avea blockchain in industria financiara.

Chiar daca gigantul bancar nu va cumpara si vinde la propriu mondele bitcoin, se pare ca ia in calcul acest lucru pe viitor, avand in vedere ca un departament din cadrul entitatii analizeaza posibilitatea de a gestiona riscurile asociate detinerii criptomonedelor in cazul in care autoritatile de reglementare vor permite acest lucru.

Rana Yared, unul dintre directorii insarcinati cu supravegherea acestei noi linii de tranzactionare, declara ca banca este perfect constienta de miscarea pe care o face si ca toate persoanele implicate in acest proces au oarecare urma de scepticism.

Aceasta nu este prima interactiune a monedelor digitale cu mediul de pe Wall Street, in luna decembrie fiind lansate primele contracte futures pentru bitcoin de catre operatorul bursier CME Group. Insa, situatia de acum este total diferita avand in vedere ca este vorba despre o banca care se implica in aceste operatiuni direct, punand la bataie bani din rezervele proprii.

Valoarea unui bitcoin se situeaza in momentul redactarii acestei stiri in jurul sumei de 9.200 de dolari, in piata fiind emise peste 17 milioane de unitati, conform coinmarketcap.com.

Sursa foto: BestStockFoto / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri