Dristor Kebap este un restaurant de tip fast-food care nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind sinonim cu șaorma deja de peste 20 de ani. Această activitate îndelungată a primit de altfel recent o validare în plus, pe lângă cea a consumatorilor, mai precis premiul "Sip of Excellence" decernat în cadrul galei Tazz Awards - Digitally Stepping Into the Future.

În cadrul acestei gale Tazz a premiat 18 dintre cele mai mai performante restaurante partenere care perfecționează un model de business hibrid în segmentul HoReCa. Premiile au fost decernate pe 6 aprilie 2023, în cadrul primei ediții a galei Tazz Awards – Digitally Stepping Into The Future.

"Proporția vânzărilor online (ale restaurantului, n.r.) ar fi undeva la 30%, dar idealul nostru este să menținem 70% vânzare în restaurant, 30% în online. Ăsta e un procent sănătos pentru noi, dar vânzarea în online vine cu costuri destul de mari - sunt comisoane, ambalaje, sunt fel de fel de costuri în spate", a declarat Alex Ormenișan, director operațional Dristor Kebap Delivery, pentru wall-street.ro.

Beneficiile vânzărilor pe platforma Tazz

Cât despre beneficiile de a vinde pe platforma Tazz, acesta a arătat că primul dintre acestea este cel de adresare către clientul care dorește ca mâncarea să ajungă direct la el, neavând suficient timp cât să plece din birou și să vină până la locația restaurantului.

Directorul operațional Dristor Kebap Delivery a dezvăluit de asemenea și importanța premiului Sip of excellence, explicând faptul că este un semn de mulțumire, care validează efortul zilnic al companiei.

Premiul a fost acordat de Coca Cola împreună cu Tazz. Sip of Excellence a însemnat cele mai multe produse vândute în asociere cu o băutură din gama Coca Cola, lucru care ne bucură. E pur și simplu o validare că ceea ce facem, facem ok.

Alex Ormenișan, director operațional Dristor Kebap Delivery

De asemenea, acesta explică și faptul că vânzarea prin intermediul Tazz presupune a ajunge la o altă nișă de oameni decât în mod obișnuit, adăugând faptul că, pentru un business, a avea propria flotă proprie de livrare este o bătaie de cap, de unde și avantajul de a externaliza acest serviciu către o aplicație precum Tazz.

Dristor Kebap, limită a decenței privind prețurile

Alex Ormenișan s-a referit totodată și la provocarea adusă de inflație, arătând faptul că Dristor Kebap a încercat să țină prețurile cât de jos s-a putut, în acest sens diminuând chiar profitul societății pentru a nu avea prețuri "absurde".

Prin urmare, adaugă acesta, Dristor Kebap a încercat să mențină o limită a decenței în ce privește prețurile, încercând în același timp, însă, să mențină aceeași calitate care a consacrat compania, ceea ce înseamnă că trebuie să cumpere produse scumpe.

O lipie de pui, dacă o pui la 50 de lei, presupun că e destul de greu pentru consumator să o cumpere la prețul acesta.

Alex Ormenișan, director operațional Dristor Kebap Delivery

De asemenea, acesta a remarcat faptul persoanele fizice se află într-o situație dificilă, coșul de cumpărături fiind dublu. Astfel, mai spune Alex Ormenișan, dacă înainte de pandemie un coș de de cumpărături de o săptămână era în jurul sumei de 500 de lei, acum același coș este undeva în jurul sumei de 1000 de lei.

Labelul Dristor este împărțit între trei entități

Un fapt mai puțin cunoscut de publicul larg este faptul că brandul Dristor Kebap este deținut de trei proprietari, fiecare cu entitățile lui și magazinele lui.

Astfel, structura afacerii este împărțită după cum urmează: la nivel de magazine, Dristor Kebap este împărțit între capul familiei Pakcan, Mustafa Pakcan, și unul dintre fiii săi, Fatih Pakcan (în această formulă înscriindu-se locațiile Dristor - Camil Ressu, Dristor Pantelimon, Dristor Mega Mall, dar și locația de vis-a-vis de Dristor), în vreme ce Dristor Doner Kebap este deținut de Ahmet Pakcan, cel de al doilea fiu al lui Mustafa Pakcan.

Cât privește partea de online, există Dristor Kebap, deținut de Mustafa Pakcan, Dristor Kebap Delivery, deținut de Fatih Pakcan și Dristor Doner Kebap, deținut de Ahmet Pakcan.

Sursa foto: Dristor Kebap

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri