1. Jobs gandea diferitdespre deodorant

Steve Jobs era foarte atent la detalii invizibile multora – si poate reliefarea acestora subliniaza cel mai bine caracterul uman si face dintr-o biografie un bestseller. In cazul lui Jobs, unul dintre detalii este faptul ca sustinea ca vegetarienii, precum el, nu au nevoie de deodorant deoarece corpul nu elimina toxine atat de mult ca omnivorii. Tot ce ai nevoie sunt fructe si legume.

Sursa foto: BinBin.net

2. Jobs, in rolu de "bataus"

2. Jobs, in rolu de "bataus"Inainte si dupa readucerea lui Jobs la conducerea Apple, Jobs se folosea de un instrument oarecum rudimentar in fata managementului: urla la ei, fa-i in toate felurile, uneori 7 zile din 7, si in miez de noapte. Multi dintre angajatii Apple si-au dat demisia in fata presiunii puse de Jobs; multi au fost dati afara. Cu toate acestea, multi au fost mai motivati si inspirati. Daca ar fi fost dragut cu angajatii, ar fi ajuns la aceste rezultate? Probabil ca nu, conchide Isaacson.

Sursa foto:LawrenceYale.blogspot.com

3. Un tocilar obsedat de designsau un obsesiv-compulsiv?

Jobs era atent la fiecare detaliu al muncii sale. Traia o viata spartana, pe podelele locuintei sale, nu se putea atasa de o singura canapea sau un singur scaun. Batea la cap angajatii pentru un singur frame dintr-o productie publicitara, pana cand totul iesea cum isi imagina el. Avea peste 100 de modele de design pentru fiecare produs. Obosit de boala, cerea uneori medicilor cinci modele de masti de oxigen pentru a le testa, inainte de a le folosi.

4. Lasa lacrimile sa curga

4. Lasa lacrimile sa curgaNapadit de boala, Jobs ajunsese cu nervii la pamant. Practic, in fiecare capitol din carte, exista cateva secvente in care Steve Jobs a lasat lacrimile sa curga – deseori atunci cand simtea ca un produs nu iese cum trebuie. Dar Jobs putea sa planga si lacrimi de fericire atunci cand se intalnea cu ceva ce el considera ca fiind “pur din punct de vedere spiritual”.

Sursa foto: VBS.tv

5. Era un romanticdar nu cel mai priceput in relatii

Intr-o perioada, Jobs se intalnea cu cantareata folk Joan Baez, faimoasa dar nu bogata. Jobs ii tot spunea cat de superb ar arata intr-o rochie scumpa, Ralph Lauren. Intr-o seara a luat-o pe aceasta de acasa si a dus-o la magazinul cu haine. El si-a cumparat mai multe tricouri si, intr-un final, a sfatuit-o pe Baez sa-si cumpere (singura) rochia. O alta prietena, una dintre iubirile vietii sale, considera ca suferea de tulburare narcisica a personalitatii.

Sursa foto: Cyanhandbags.com

6. Incapatanat privind subiecte despre sanatate si mancare

6. Incapatanat privind subiecte despre sanatate si mancareUnul dintre cele mai importante “detalii” privind existenta lui Jobs este faptul ca a asteptat aproape un an pentru a se opera, permitand tumorii sa se raspandeasca. Nu a dorit acest lucru deoarece a considerat ca trupul sau nu era pregatit “sa fie violat” de operatie, i-a spus Jobs lui Isaacson, cu o nota de regret in voce. De asemenea, el s-a incapatanat sa manance fructe si sa tina diete atunci cand doctorii ii spuneau sa manance mai multe proteine.

Sursa foto: Ryanericsongcanlas.wordpress.com

7. Jobs s-a intalnit cu tatal biologicdar nu chiar

Studentul sirian Abdulfattah Jandali, tatal bebelusului dat familiei Jobs in adoptie, a trait o viata aventuroasa, intr-un timp avand un restaurant in apropiere de Cupertino. Sora lui Jobs, scriitoarea Mona Simpson, a descoperit mai tarziu ca Jobs a mancat la acel restaurant de cateva ori si a dat noroc cu Jandali fara sa stie ca omul acela a fost foarte important. Jobs nu a raspuns niciodata cererii lui Jandali de a se intalni cum se cuvine.

8. Jobs lucra la designul uneiambarcatiuni.

Fondatorul Apple nu s-a putut opri din a produce design-uri pentru lucruri noi, chiar si in perioada de boala extrema. Ultima lui “gaselnita” era design-ul unei salupe pe care voia sa o lanseze la apa, probabil in speranta ca va concura cu cea a lui Larry Ellison, fondatorul Oracle. Era, bineinteles, un design foarte minimalist si cu gust.

9. Steve Jobs si Rupert Murdoch: Prieteni?

9. Steve Jobs si Rupert Murdoch: Prieteni?Jobs a devenit prieten cu Murdoch in ultimii sai ani de viata, dupa ce l-a convins pe mogulul media sa creeze continut pentru iPad. Deseori, il invita pe acesta la cina – spre disperarea multor prieteni liberali ai lui Jobs.

Sursa foto: Switched.com

10. Chiar si dupa 40 de interviuri, Jobs ramane o enigma

10. Chiar si dupa 40 de interviuri, Jobs ramane o enigmaIsaacson l-a inregistrat pe Jobs de 40 de ori pe parcursul a doi ani. Cu toate acestea, dupa cum au spus si unii interpreti ai cartii, in ciuda micilor artificii si lucruri mai neobisnuite scoase in evidenta despre Jobs, el ramane in continuare o enigma. Jobs “a retezat” multe intrebari ale autorului, lasand multe intrebari cu raspunsuri “cu multe intelesuri” – precum faptul ca el crede “50-50% in viata de dupa moarte”.