1 / 5

1. Facebook - 6,5 mld. dolari

Facebook este cea mai mare retea sociala din lume, cu mai mult de 300 milioane de utilizatori. Din 2008, compania a primit finantari totale de peste 400 milioane dolari, iar printre grupurile care au investit se numara cel mai mare producator software Microsoft (246 milioane dolari) si compania rusa de Internet Digital Sky Technologies (200 mil. dolari).

Analistii sunt sceptici in privinta perspectivelor Facebook chiar daca este greu de ignorat cresterea impresionanta a companiei. Surse din interiorul companiei citate de presa internationala au estimat ca va inregistra venituri de 550 milioane de dolari in acest an, in crestere cu 100% fata de anul anterior.

Compania se bucura de succes prin vanzarea de reclame mai mult decat alte retele sociale datorita numarului sau de utilizatori, a marcii si gretie abilitatii de a dezvolta produse ca reclame care interactioneaza cu audienta. Totusi, Facebook nu a dezvoltat aplicatii care sa aduca venituri ca cele de la Google.

De asemenea, in ultimul an, reteaua sociala a incheiat un acord cu grupul de cercetare Nielsen in domeniul reclamelor online si intentioneaza sa vanda muzica prin intermediul site-ului. La inceputul acestei saptamani, Sheryl Sandberg, directorul operational al Facebook, a anuntat ca discuta cu MySpace despre impartirea continutului intre cele doua site-uri.


Top 50 cele mai valoroase start-up-uri online. Facebook, pe primul locArticole recomandate


Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Setari Cookie-uri