Grecia in default

Grecia in defaultGrecia intra in incapacitate de plata (default): majoritatea bancilor vor intra in insolventa si vor fi nationalizate, se va reveni la o moneda proprie ce se va deprecia peste 50% datorita datoriilor denominate in euro, se arata in analiza Admiral Markets.

In functie de haosul din Grecia, Portugalia va decide daca va urma aceeasi cale, cea mai probabila.

Irlanda este intr-o situatie delicata, ECB nu doreste sa salveze bancile, dar nici nu le poate lasa sa se prabuseasca, pentru ca ar afecta tot sistemul bancar European. " In final, Irlanda va adopta strategia Islandei si se va detasa de sistemul bancar".

Bursele si euro incep declinul vertical

Bursele si euro incep declinul verticalZona Euro poate suporta salvarea unor tari mici, dar Spania este prea mare pentru a pica, sustin analistii.

"Bancile au ascuns problemele in trecut, iar declinul continuu al pietei imobiliare va aduce falimentul sistemului bancar", se arata in analiza citata.

Somajul ajuns la 20% va continua sa creasca, cetatenii se vor revolta impotriva masurilor de austeritate si impotriva guvernului, costurile de finantare cresc si criza din regiune devine una globala: bursele si euro incep declinul vertical.

Banca Centrala Europeana intra in insolventa

Banca Centrala Europeana intra in insolventaBanca Centrala Europeana intra in insolventa datorita expunerii ridicate pe datoriile guvernamentale si ale sistemului bancar din Grecia, Irlanda, Portugalia, etc.

Marile guverne Europene –Germania si Franta - decid daca vor recapitaliza BCE sau vor permite printarea de moneda pentru a se salva, chiar daca este oarecum ilegal.

O parte din bancile acestor state vor inregistra pierderi si vor fi nationalizate, estimeaza analistii Admiral Markets.

Institutiile europene vor avea pierderi de sute de miliarde de dolari

Institutiile europene vor avea pierderi de sute de miliarde de dolariInstitutiile europene vor inregistra pierderi de sute de miliarde de dolari din datoriile statelor membre.

"Posesorii de bonduri nu vor putea fi platiti datorita exploziei dobanzilor (acum 17% in Grecia, 10% in Portugalia, Irlanda si peste 5% in Spania) si se vor adresa justitiei sau vor incerca sa-si faca singuri dreptate, pentru ca nimeni nu-i va asculta. Revoltele vor impanzi regiunea si Uniunea Europeana risca dezmembrarea", se mai arata in analiza.

Masuri drastice de austeritate

Masuri drastice de austeritate"Se vor adopta masuri drastice de austeritate ce vor fi vehement contestate de populatie, va fi un adevarat carnagiu in pietele financiare, o goana nebuna dupa lichiditate din care scapa cine poate. Societatea isi pierde increderea in propria moneda si o abandoneaza, preturile cresc si economiile se evapora. Pe scurt, asistam la cel mai mare bubble din istorie: cel al datoriilor guvernamentale", explica analistii Admiral.

Acestia mai estimeaza ca ceea ce s-a intamplat cu dolarul in ultimele 12 luni, se va repeta cu Euro acum.

"Suntem intr-o perioada in care banii de hartie incep sa valoreze tot mai putin, iar sistemul monetar isi pierde din credibilitate. Vestea proasta este ca suntem doar la inceput. O replica a marii recesiuni din 2008 se apropie, dar cat de puternica va fi, vom vedea".