Piloting Palm

Piloting Palm"Piloting Palm", este o carte scrisa de David Pogue, editorialist la cotidianul american The New York Times si Andrea Butter, fost director de marketing in cadrul companiei Palm Computing, in prezent consultant in marketing.

Cartea lansata in 2002 descrie perioada in care Palm domina pe piata telefoanelor inteligente la finalul anilor 90. Este o publicatie recomandata oricarui antreprenor care vrea sa isi lanseze o afacere pe segmentul de gadgeturi ori hardware.

Compania a fost cumparata anul trecut de HP pentru 1,2 miliarde de dolari.

Fotografiile din acest articol au fost preluate de pe site-ul Businessinsider.com

Din experienta dumneavoastra, care sunt sugestiile de lectura pentru antreprenori? Comentati aici.

Principele

PrincipeleChiar daca este o carte scrisa in Italia secolului al XVI-lea, opera lui Niccolò Machiavelli este una dintre primele carti de filosofie politica moderna.

“Veti invata mai mult din aceste povestiri decat din cartile de business”, spune Fred Wilson, managing partner in cadrul companiei de investitii Union Square Ventures.

Din experienta dumneavoastra, care sunt sugestiile de lectura pentru antreprenori? Comentati aici.


Founders At Work

Founders At Work“Clara, interesanta, prezinta interviuri cu antreprenori de top ai internetului. O excelenta metoda de a invata cum sa faceti lucrurile corect de la oameni care le-au facut deja", spune Dan Frommer, editor in cadrul Business Insider.

Cartea este scrisa de Jessica Livingston.

The Fountainhead

The FountainheadRomanul scris de Ayn Rand si publicat in 1943 a devenit un bestseller cu vanzari de peste 6,5 milioane de exemplare la nivel mondial. De asemenea, in 1949 a fost ecranizat.

“Nu stiu nicio carte care sa combine mai bine pasiunea si spiritul antreprenorial decat aceasta carte”
, afirma Charlie O'Donnell, EIR (entrepreneur-in-residence) in cadrul fondului de investitii First Round Capital.

De atlfel, unul dintre cele mai cunoscute citate din carte (“Intrebarea nu este cine imi va permite, este cine va incerca ma opreasca") scoate in evidenta pasiunea si dorinta de a reusi a personajului principal, un tanar arhitect.

The Four Steps to the Epiphany

The Four Steps to the Epiphany"Este foarte aproape de a fi considerata o carte manual pentru infiintarea unui start-up”, afirma Babak Nivi, fondator al fondului de investitii Venture Hacks.

Cartea scrisa de Steven Gary Blank este esentiala pentru oricine vrea sa lanseze un produs, sa faca un plan de afaceri, de marketing ori vanzari.

Aceasta ofera informatii despre lucrurile care fac ca unele businessuri sa fie unele de succes si altele sa ajunga la faliment.



Extreme Programming Explained

Extreme Programming Explained"O carte revelatoare. Daca nu aveti experienta in domeniu, dezvoltati-va produsul asa cum va este prezentat aici”, afirma Babak Nivi, fondator al fondului de investitii Venture Hacks despre aceasta publicatie axata pe segmentul software.

Cartea a fost scrisa de Kent Beck.

The 4-Hour Workweek

The 4-Hour WorkweekEste o carte autobiografica a antreprenorului Timothy Ferriss despre cum sa iti gestionezi timpul pentru a termina mai repede ceea ce ai de facut si uneori pentru a castiga mai multi bani.

Cartea a aparut in limba romana in 2007 la editura Crown Business sub numele de “Saptamana de lucru de patru ore”.

Out of the Crisis

Out of the CrisisCartea lui W. Edwards Deming se axeaza pe respectul pe care antreprenorul ori managerul trebuie sa-l aiba pentru angajati, pe diferitele procese de business din cadrul unei companii si insista pe colectarea si analiza de date.

Venture Capital Investing

Venture Capital InvestingDavid si Laura Gladstone au lansat o carte care este considerata una dintre cele mai bune lucrari pentru cei care vor sa aiba cunostinte de baza despre investitiile de tip venture capital.



Getting Things Done (GTD)

Getting Things Done (GTD)David Allen este autorul cartii considerate a fi una dintre cele mai bune publicatii despre cum sa conduci productiv o afacere, dar fara a fi stresat.

Cartea sta la baza unei metode de business care poarta acelasi nume.