Harley-Davidson Romania, importatorul oficial al marcii americane pe plan local, detinut de fostul premier Calin Popescu Tariceanu, a vandut pana in prezent 12 motociclete, cu un pret intre 16.000-19.800 euro cu TVA, modele mai scumpe decat cele livrate anul trecut.
Aproximativ 11.000 euro cu TVA era dispus sa cheltuie anul trecut un roman pentru o motocicleta noua Harley-Davidson, model Sportster.

Clientii Harley-Davidson au mai multe masini, marci premium, fiind oameni de afaceri care au peste 45 de ani.

Anul acesta, Harley-Davidson Bucuresti se asteapta la vanzari de 55-60 de unitati (circa 900.000 euro), in crestere de la 45 de unitati (aproximativ 600.000 euro).

Piata moto in ansamblu a scazut cu 60% in 2010 fata de anul precedent, iar anul acesta oficialii Harley-Davidson se asteapta la o crestere de peste 10%.

“Piata moto va creste anul acesta cu peste 10% pe segmentul motorizarilor de 650 cmc. Oamenii care anul trecut nu au pus motocicleta pe lista prioritatilor o vor face anul acesta. Criza este spre final, exista finantari din partea bancilor, firmelor de leasing. Volksbank are de doi ani un departament special de finantare pentru moto”, a declarat Marcel Chiva, directorul de vanzari Harley-Davidson Bucuresti.

Harley-Davidson Romania a adus anul acesta patru modele noi in gama, Blackline, 1200 Custom, Road Glide Ultra, Superlow.

Cel mai scump model Harley-Davidson la vanzare in Romania costa 39.700 euro cu TVA, iar cel mai ieftin 9.200 cu TVA.

De la inceperea activitatii in Romania, la sfarsitul lui 2007, compania a vandut 165 de motociclete (2007-2010).

Harley-Davidson Motor Company a fost infiintata in 1903 si produce motociclete premium de capacitate mare, alaturi de o linie completa de piese, accesorii si MotorClothes.

Harley-Davidson Bucuresti, dealerul Harley-Davidson din Romania, a adus pentru a doua oara in Bucuresti camionul oficial Demo Truck al filialei europene Harley-Davidson Inc. Cu aceasta ocazie, 23 de modele Harley-Davidson din gama 2011 sunt disponibile pentru test oricarui pasionat de motociclete, in cadrul evenimentului Freedom Weekend 2011, care are loc intre 29 aprilie si 1 mai la showroom-ul Harley-Davidson Bucuresti din zona comerciala Baneasa.

Peste 400 de impatimiti ai motoarelor si-au confirmat deja participarea la sesiunea de teste din cadrul evenimentului Freedom Weekend.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri