Prototipul realizat cu Google Earth genereaza imagini tridimensionale fotorealistice. Legaturile online ofera mai multe date in timp real pentru sistemul de navigatie, ceea ce face calatoriile mai simple.
Volkswagen si Google lucreaza impreuna la dezvoltarea unui nou sistem de navigatie. Alaturi de producatorul de placi grafice nVidia, un sistem de navigatie revolutionar este dezvoltat la Centrul de Cercetare Electronica (ERL) pe care Volkswagen il are la Palo Alto (California). Acest nou concept foloseste datele preluate de Google Earth si genereaza imagini tridimensionale ale traseului. Mai mult, sistemul de navigatie poate culege date online pentru a oferi celui aflat la volan cele mai bune informatii in timp real, cum ar fi - spre exemplu - situatia traficului sau starea vremii.

Conlucrarea dintre Volkswagen, Google si nVidia a inceput in octombrie 2005, iar rezultatul este acest nou sistem de navigatie. in luna ianuarie 2006, la Targul de Electronice de Consum (CES) ce a avut loc in Las Vegas, partenerii au putut prezenta primul prototip, care se apropie de "realitatea virtuala a informatiilor de trafic" mai mult decat orice alt sistem anterior.

Elementul central este interfata cu ecran digital, conectata la Google Earth. Hartile tridimensionale de mare precizie, traficul in timp real, actualizarile indicatiilor de traseu si functia de cautare stabilesc noiile standarde in tehnologia navigatiei. Asa-numitul "sistem deschis" integreaza Internet-ul pentru a satisface cerintele individuale ale soferului si ale pasagerilor.

Prototipul dispune de trei avantaje importante comparativ cu sistemele existente in prezent. Primul: imaginile tridimensionale, fotorealistice, ale zonei de navigatie permit o orientare intuitiva mai usoara pentru sofer si pasageri.

Al doilea: date importante sunt incarcate in timp real in sistem gratie legaturii prin Internet. Spre exemplu, sunt oferite datele privind traficul si starea vremii, dar si alte informatii relevante la planul de calatorie: statiile de benzina, programul acestora, preturile actuale ale carburantilor, cresterea confortului, a sigurantei si a increderii in timpul calatoriei.

Al treilea: o legatura on-line suplimentara, cuplata sa caute anumite functii, permite soferului si pasagerilor sa primeasca informatii specifice despre anumite facilitati ale traseului sau ale punctului de destinatie - hoteluri, restaurante, cinematografe si teatre sunt cateva exemple potrivite. soferul si pasagerii pot primi si date privind cumparaturile, cu cele mai noi preturi, gratie acestui sistem de navigatie inovator. Toate aceste date sunt afisate pe ecran.

In prezent, sistemul de navigatie se afla inca in faza de dezvoltare si nu a fost luata nici o decizie privind o posibila introducere in productia de serie.

Aflat la Palo Alto (California), ERL este centrul principal de cercetare al Volkswagen Group in SUA. Amplasata in inima Silicon Valley, locatia permite o legatura directa cu cele mai importante companii din domeniul inaltei tehnologii. Colaborarea stransa dintre ERL si partenerii sai a facilitat conceperea si dezvoltarea unor proiecte si a unor aplicatii inovatoare, care ulterior au fost incercate pe vehiculele de teste ale marcilor Volkswagen Group pentru analize detaliate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri