Audi a dezvaluit primele imagini cu un nou sedan, Audi A3, care va ajunge in Romania in vara, la un pret de aproximativ 25.000 euro pentru motorul de 1.4 TFSI 140 CP.
Motorizarile A3 sedan sunt 1,4 litri benzina 140 CP, 1,8 benzina 180 CP, 2 litri diesel 150 CP. In partea a doua a anului va ajunge pe piata si S3 sedan, cu un motor de 2 litri benzina 300 CP, care accelereaza pana la 100 km/h in 4,9 secunde. In functie de motorizare, modelul foloseste o transmisie manuala in 6 trepte sau S tronic.

Aspectul sau este o sinergie intre conceptul clasic in trei usi si filosofia coupe. Linia “tornado” formeaza o muchie refractanta ce se intinde pe toata partea laterala. Autovehiculul in patru usi are un ampatament masurand 2.64 metri si o lungime totala de 4.46 metri. Capacitatea portbagajului este de 425 litri.

Deasupra pragurilor laterale, linia dinamica se ridica mai accentuat decat la celelalte doua modele A3. Suprafetele laterale sunt mai curbate, iar pasajele rotilor sunt usor mai evazate. Cu o latime de 1.80 metri, A3 Sedan este cu 11 mm mai lat decat A3 Sportback si cu 9 mm mai scund.

Vehiculul in 4 usi prezinta linii independente pe conturul capotei, pe barele de protectie, la prizele de aer si la implementarea grilei Singleframe. In partea din spate, eleronul este integrat in hayon, iar blocul optic spate accentueaza liniile orizontale ale automobilului.

Audi utilizeaza multe piese din otel prelucrat la cald pentru a asigura greutate scazuta si rezistenta maxima compartimentului pasagerilor, iar capota este realizata din aluminiu. Caroseria este foarte rigida, sigura la impact si silentioasa.

Suspensia fata este MacPherson cu brate A si rulmenti pivot din aluminiu. Aceasta este unita cu un subcadru din aluminiu. Sistemul de directie asistat electromecanic opereaza eficient impreuna cu diverse sisteme de asistenta. Suspensia spate cu prindere in patru puncte utilizeaza un element transversal din otel, iar arcurile si amortizoarele sunt montate separat. Suspensiile sport pentru liniile de echipare Ambition si S line coboara caroseria cu pana la 25 mm.

Audi A3 Sedan este echipat cu jante intre 16” si 18”; quattro GmbH poate oferi jante cu diamentru de pana la 19”. Discurile de frana fata sunt ventilate intern.

Controlul electronic al stabilitatii (ESC) include si un diferential blocabil electronic. Intrand in curbe cu viteza mare, acesta franeaza foarte putin roata fata aflata in interior, astfel minimizand subvirarea si imbunatatind tractiunea.

Noul Audi A3 Sedan include numeroase dotari standard. Pachetul de sisteme de siguranta include un airbag pentru genunchiul soferului. Afisajul color DIS al variantelor Ambition si Ambiente include un program de eficienta, indicator pentru schimbarea treptei de viteza si functia de recomandare repaus.

Sistemele optionale de asistenta vin direct din clasa premium. Adaptive cruise control (ACC) pastreaza distanta dorita intre A3 Sedan si vehiculul din fata acestuia pana la o viteza de 150 km/h; pachetul de asistenta combina sisteme multiple si extinde limita la 200 km/h. Impreuna cu S tronic, ACC ofera si o functie Stop& Go la viteze scazute.

Modelul va fi produs la fabrica Audi din Gyor, Ungaria, unde sunt fabricate modelele Audi TT si A3 Cabrio. Pentru Asia, A3 sedan va fi produs la uzina din Foshan, China.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri