Politistii au retinut in perioada vacantei de 1 Mai si Paste 1.564 de permise de conducere, au constatat aproape 530 de infractiuni si au dat 14.300 de amenzi, peste 90 la suta dintre acestea fiind pentru depasirea vitezei legale, informeaza marti Ministerul Afacerilor Interne.
In perioada 1-6 mai au fost inregistrate 528 de infractiuni, dintre care 179 pentru soferi care s-au urcat bauti la volan si 230 pentru cei care au condus fara a avea permis, scrie Mediafax.

Politistii de la rutiera au dat peste 14.300 de amenzi, dintre care 14.000 soferilor care au fost prinsi conducand cu viteza mai mare decat cea legala.

In cele sase zile au ramas fara permise de conducere 1.564 de soferi, fiind totodata retinute si 433 de certificate de inmatriculare.

Echipajele de politie rutiera au fost prezente pe drumurile nationale si europene cu aproximativ 300 de aparate radar. De asemenea, noua elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie au participat la misiuni de supraveghere a traficului rutier, interventie in caz de urgente medicale si supraveghere a zonelor unde au avut loc manifestari publice sau ceremonii religioase.

Primele misiuni ale elicopterului EC 135 al Punctului de operare aeriana Constanta, inaugurat in aceasta perioada, pentru asigurarea transportului aeromedical de urgenta pentru zona litoralului si Deltei Dunarii, au avut loc chiar in prima zi de Pasti, contribuind la salvarea a doua vieti, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

"Urmare a masurilor speciale cu caracter preventiv, adoptate de Politia Romana, conform statisticilor existente, s-a constatat o diminuare semnificativa a faptelor comise cu violenta. Astfel, a scazut numarul faptelor de vatamare corporala grava cu 42,8%, al infractiunilor de tentativa la infractiunea de omor cu 22,2%, al violurilor cu 41,6 % si al talhariilor cu 13,2%", se arata in comunicatul de presa al MAI.

Echipele Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta au participat la 5.191 de misiuni, intre care incendii, acordarea primului ajutor medical sau descarcerare.

La frontiera, de la 1 Mai pana la Paste au tranzitat granitele, atat pe sensul de intrare in tara, cat si pe cel de iesire, 834.900 de persoane, din care 512.070 au fost cetateni romani. Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost cele de la granitele cu Ungaria si Bulgaria, precum si aeroporturile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri